Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '13

 
Kategori
Dünya
 

Ortalık iyice karışacak

Ortalık iyice karışacak
 

milliyet.com.tr den alınıp düzenlenmiştir.


Bilinen gerçekleri saklamak, kabul etmemek, kabüllenememek neden?

ABD 1991de başlattığı birinci körfez harekatı sonrası Irak'ın kuzeyindeki Kürtleri örgütleyerek devlet olma bilinçlenmesini uygulamaya sokmuş ve bu süreç içinde Türkiye Cumhuriyeti ile görüştürmek suretiyle devlet yapılanmasının tamamlanmasını sağlamıştır.

Kuzeyde, doğuda, orası güney geçelim bunları, Kürt devletinin ikinci yapılanması Suriyede başlamıştır.

Üçüncü ve dördüncü yapılanma Türkiye ve İran üzerinde olacaktır.

Bölgenin baş mühendisi gibi davranan ABD (Hakim sınıfı)' nin dış işleri bakanı Kelly; usta edasıyla Mısırda ordunun demokrasiyi inşa ettiğini açıklayarak bölgede bulunan devletlere her an inşaat çalışması yapabileceğini deklare etmekten de çekinmemektedir.

Belki Mayıs 2013 ayının sonunda yapılacağı açıklanan Gazze gezisi bu inşaat çalışmalarını farklı ve yararlı şekle sokma yönünde önemliydi. Fakat Nisan ayı içinde Kelly' nin Türkiye' ye yaptığı üç ziyaret ve ardından Mayıs ortalarında başbakanın ABD' ye yaptığı ziyaret sonrası Büyük Dünya Projesi etaplarından olan Ortadoğu ayağındaki inşaat çalışmalarında kalfayı bir kenara bırak ameleye dahi ihtiyaç olmadığı ortaya çıktı.

Türkiye' nin güvendiği Mısır yönetimi demokrasi inşası için orduya havale edildi. Türkiye de başta gezi olmak üzere meydana getirilen ve getirilecek kendi olayları ile baş başa bırakıldı.

Şimdi bunu Kürt kökenli halen T.C. kimliği taşıyan BDP' li ve DTK' lı siyasetçiler göremiyor mu?

Irak' ın Kürdistanı diye bilinen yönetimin başkanı Mesut Barzani ve aşireti ile aynı bölgedeki Celal Talabani ve aşireti ileri gelenleri sanırım stratejik değerlendirmelerini yapmışlar ve Suriye içinde yer alan PYD kanadını, Türkiye içindeki PKK kanadını, İran içindeki PJAK kanadını stratejik olarak zaman, mekan, eldeki imkanlar, dost ve düşman durumları hakkında da bilgilendirmişlerdir.

Ortadoğuda sabah kalktığınızda her şeyi değişmiş olarak görmek daima mümkünken bölgedeki tüm etnik ve dini oluşumların yönetim kademesindeki lider kadrolarının iyi strateji belirlemeleri gerekmektedir. Bunu yaparken bölge insanını şeffaf bir şekilde bilgilendirmelidirler.

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..