- Kategori
- Beslenme / Diyet
Oruç tutarken ne yemeli?
RAMAZAN AYINDA ÖRNEK MENÜ
SAHUR
Açık şekersiz çay
Peynir veya haşlanmış yumurta
Zeytin veya ceviz, fındık, badem
Bol domates, salatalık, yeşillik
Çavdar veya tam tahıllı ekmek veya tahıllı makarna
Süt, yoğurt veya kefir
Meyve
İFTAR
Hurma veya zeytin ile oruç açma
Çorba
(10-15 dakika ara)
Kırmızı et, tavuk eti, balık eti veya kurubaklagil yemeği
Sebze yemeği
Çavdar veya tam tahıllı ekmek veya pide veya bulgur pilavı veya tahıllı makarna
Yağsız salata
ARA
Süt, yoğurt veya kefir
Meyve
Bu örnek menü oruç tutabilen ve beslenmeyi etkileyebilecek herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler için uygundur. Ancak; miktarlar kişinin yaşı, boyu, cinsiyeti ve günlük gereksinmesine göre değişebilmektedir. Kendinize özel ramazan programı için “Diyetisyen” e danışın (: