Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Osman Tamburaca'nın geçenki yazısına cevap.

Osman Tamburaca'nın geçenki yazısına cevap.
 

..


Geçen ki yazınızı okudum ve sunu belirtmek istiyorum bence çok taraftlı yazmıssınız. Galatasaray ve Fenerbahçe'yi kıyaslıyorsunuz ve kıyaslama şu şekilde ( Galatasaray geleceği düşünerek Rijkaard'ı alırken, Fenerbahçe hala geriye dönüp Denizli'de şampiyonluğu kaptıran ve de Fenerbahçe'den Alman 2.ligine giden Daum'u alıyor ) diye bahsetmişşiniz. Ve komiğime giden de şu oldu. Daum için Fenerbahçe'den Alman 2.ligine giden diye bahsetmişsiniz, evet doğru ama bir ara Kokain davaları yada durumları diyelim, olmasa Alman milli takımı için düşünülen ve Almanya'nın önemli hocalarından birini; 1.si Alman 2.ligi ne gitti diye dile getirip kestirip atmıssınız. 2.si Daum'la Fenerbahçe 2 yıl üst üste şampiyon oldu ertesi yılda şampiyonluğu son maçta kaybetti. Hani bir çırpıda Alman 2.ligine gitti diyerek kestirip attığınız hoca Fenerbahçe'nin tarihine geçebilirdi 3 yıl üst üste şampiyon yaparak. Eminim Alman 2.ligi lafı buradan kaynaklanıyordur.

Rijkaard : Hollanda Milli takımından gönderildikten sonra çalıştırdığı Hollanda'nın köklü takımlarından birini aldığı müthiş başarısız sonuçlardan dolayı kümeye düşüren ve sonra başarısından dolayı değilde, adından dolayı Barselona'nın başına geçen bir Hoca ve bu Barselona ile ezbere 11'ini dizdiğin ve çoğu mevkisinin en iyisi olan futbolcularla, Barselona geçen sene lig şampiyonluğunu Real Madrid'e kaptırdı. Şampiyonlar liginde de finale dahi kalamayarak elendi ve Rijkaard'ın Barselona dönemi sona erdi.

Rijkaard belki başarılı olabilir ama özellikle ilk sezon için, başarılı olma şansını en fazla %50 olarak görüyorum ve bakalım Barselona gibi ilk 11'i bilinmiş bir takım da yaptıklarını acaba ilk 11'ini ezbere bilmediği tanımadığı futbolculardan kurulu Galatasaray'da gerçekleştirebilecek mi? Tanımadığı diye şundan dolayı dedim, bir gazetede Rijkaard'ın Lincoln'ü tanımıyorum haberini okudum artık ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Lincoln gibi Galatasaray'ın en önemli yıldızlarından birini tanımıyorsa Sabri'yi, Barış'ı Ayhan'ı Hakan Balta'yı Mehmet Topal'ı Orkun'u hiç tanımaz.

Ve son olarak geleceği düşünerek hareket eden Galatasaray'ın son birkaç sezondaki hocalarına bir bakalım Feldkamp gönderildi lig bitmeden, yeni sezonda Feldkamp'ın tavsiye ettliği Skibbe geldi. Skibbe başarısız oldu yada kimine göre başarısız ilan edildi, teknik danışman olarak Feldkamp geri geldi. Skibbe'nin yardımcıları gönderildi yönetimce, Skibbe'nin kendisi kaldı. Sonra Skibbe gönderildi, Bülent Korkmaz geldi. Ve Bülent Korkmaz ve Feldkamp birlikte gitti. 8 bilinmeyenli bir denklem gibi :))

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..