Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '18

 
Kategori
Sağlık
 

Otizm ve Pestisit

 Otizm vakkalari tarım alanında kulanılan zirai ilaçlarla artış gösteriyor. Bunun birçok  örneği özellikle büyük uluslararası ilaç fabrikalarının deneme bölgelerinde, artan otizm vakkalarında gozlemlemek mümkündur.

 

Hawai de , Amerikada bu tür deneme bölgelerinin, yakıninda  yaşıyan ailelerin, neredeyse tüm çocukları otist olmuş. Bu zirai ilaçlar, üçüncü dünya ülkelerine satılıyor.

 

İlk etkilenen gurup, tarım ilaçlarını topraklarında uygulayan tarım işçileri. Daha sonra tarım alanından yayılan  suya, yediğimiz besinlere kontamine olan bu ilaçlara maruz kalan anne adaylarının  çocuklarınin  otist olma olasılığı çok yüksek.

 

Çünkü pestisit rezidüleri nörotoksik, bebegin, beyin gelişimini, sinirlerin iletişimini engelliyor.

Yapılan araştırmalarda, doğan bebeklerin kafatasının olması gerektiğinden daha az geliştiğini ve bunun beynin gelişimini engellediği yönünde.

 

Tarım alanlarına yakın bölgelerde yaşayan hamilelerin özellike önlem alması şart. Eskiden doğayla yaşam, insanı, sağlıklı kılarken uygulanan pestisitler doğal yaşamla birlikte tüm yakın bölgelerde yaşayan insanların sağlığını direkt etkiliyor.

 

Tarım ilaçlarının , dozunun, çeşidinin düzenlendiği kanun metni ülkemizde nasıl işliyor bilemiyorum.

Ancak Belçikada var olan Çevre Polisliği mesleğinin, bir an evvel ülkemde birebir uygulandığını görmek büyük bir kurtuluş olabilir.

 

Yeniden yapılan düzenlemelerle tarım işçileri ve halkın sağlığı bilincli olarak koruma altına alınmasi icin onlem alinmasi zorunlu bir ihtiyactir.

 

 
Toplam blog
: 6
: 399
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

   Oku ilk emir ise ne duruyoruz öyleyse. ..