Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Otuz yıl oyunları

Batı dünyasının enteresan bir hastalığı var: Türkleri kendileri için "halledilmesi gereken problemin kaynağı" olarak görmek. Türklerle tanıştıktan sonra Türkleri sürekli "barbar" olarak tanımlamalarının altında yatan gerçek bu. Anadolu coğrafyasından söküp atmak her zaman ilk önceliği oldu. 

Tarih bize bir şeyi öğretmiştir ki, batı dünyası ister güçlü olalım, ister hasta adam olalım her zaman arkamızdan iş çevirmeyi, içimizden vurmayı tarihin her safhasında gündeminden düşürmemiştir. Dünün hasta adamı Osmanlı'yı içimizdeki hainlerle iş birliği yaparak yıkılmasını sağladıktan sonra paylaşmışlar, işgalleri netice vermemiş geldikleri gibi gitmişlerdir. 

Dikkati çeken şu; Özellikle Fransızlar ve İngilizler kurtuluş savaşı öncesi nereleri işgal etmişlerse, bugün o coğrafyamızda huzursuzluk hortlatılmış durumda. Osmanlıyı son otuz yılda yıkabilmişler ve paylaşabilmişler. Çünkü Cihan İmparatorluğunu hasta adama çevirmek kolay olmamıştı. Büyük sultan II. Abdülhamid' in devrilmesiyle çirkin yüzlerini Anadolu topraklarında göstermişlerdir. 

PKK terör örgütünün de yıkıcı ve bölücü faaliyetlerinin otuz yıldır devam ediyor olması, bir Kürt devletini kurdurma arzusu ülkemiz Kürt halkının isteği olmayıp tamamen batının kendilerine muhtaç yeni bir devlet yaratıp sömürü alanlarının kontrolünü yapacağı, "üs" olarak kullanacağı bir devlet çıkarma hareketidir. 

Filmi biraz başa sararsak, Batının rahatsızlık duyduğu Türkler, nasıl kendileri için "barbar" olabilmişse, Kürt halkı içinde Onların haklarını çalan, sömüren, horlayan, asimile etmeye çalışan, bir millet kavramı geliştirdiler. Devletine isyan eden bir topluluk haline getirdikleri Kürtleri maalesef duyguları ile oynayarak kandırabilmişlerdir. Tıpkı kurtuluş savaşı öncesi, Ermenileri ve Arap halklarını kandırdıkları gibi. Bu film birbirine ne kadar benziyor.Emperyal devletler hep aynı coğrafyada. Neden batı değil, kuzey değil, güney değil, illede doğu!(?) 

Bu oyunu farkedemeyen Ortadoğu halkları şunu hiç unutmasınlar; Türkiye' yi kuşatarak yok etmek mümkün değil. Ortadoğu halklarını birbirine düşürerek sürekli sömürmek, kan ve göz yaşı içinde bırakmak her zaman mümkün.Basit hesapların adamı olanlar Batının özgürlük vaatleriyle hangi noktada kalabileceklerini iyi düşünmeleri lazım. Gözünüzün önünde bir Filistin, dünya devleti olan br Türkiye var. 

Otuz yıl oyunlarının yerli işbirlikçileri masum isteklerin peşinde koşarken Batı altını oymakla meşgul. Libya' da olduğu gibi. ABD ve Fransız bayraklarını öpenler bu işin diyetini yine Libyalı'lara ödeteceği gibi. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..