Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Öyle güzel uyuyordun ki ülkem, uyandırmaya kıyamadım!

Öyle güzel uyuyordun ki ülkem, uyandırmaya kıyamadım!
 

Şiii, uyuyan var!


Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre kişi başına düşen gelir 10 bin 444 dolar olmuş. 2011 yılı son çeyreğine ve 2011 yılının tamamına ilişkin büyüme rakamlarına göre OECD ve AB ülkeleri arasında Türkiye en hızlı büyüyen birinci ülke olmuş. Dünyada ise Çin'den sonra ikinci ülke olmuşuz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göre Cumhuriyet tarihinin rekoruymuş.

Yine Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2011 yılı ''Yaşam Memnuniyeti Araştırması''na göre, ülkedeki 18 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 62,1'i kendisini ''mutlu'' hissediyormuş. Bu rakam 2010 yılında yüzde 61,2 düzeyindeymiş.

Şimdi size mutluluktan ölen iki insanın hikayesini anlatacağım.

Ülkemin yazları çok sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçen bir şehrindeyiz; Adana.

Seyhan’ın Aydınlar Mahallesi’nde bir kadın cebindeki son 6 lirayla oduncuya gider. Oduncu kadına "Bacım bu paraya odun mu olur?" der. Kadın ısrar eder. Oduncu, kadının ısrarına dayanamaz. 10 kilo odunu çuvala doldurup, parasını almadan kadına verir. Kadın sırtına yüklendiği odunları eve geldiğinde yakmaya çalışır ancak odunlar ıslandığı için yakamaz. 26 yaşında iki çocuk annesi Emine Akçay çocuklarının üşüdüğünü görünce kadınların ve erkeklerin kullandığı ama çoğunlukla kadınların güzelliğine araç olan saç kurutma makinesini çocuklarının ellerine tutuşturur ve başka bir odaya geçip yazları çok sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmeyen hayatına son verir.

İklim bahara döner ama Ankara’nın Keçiören ilçesi Şevkat Mahallesi Erdek Sokak 21 numaradaki apartmanın kapıcı dairesine henüz uğramamıştır. 

Yüksek Seçim Kurulu’nda sözleşmeli evrak memuru olarak çalışan Ahmet Aydın, aynı zamanda oturduğu apartmanda kapıcılık yapar. Akşamları kağıt toplayan memur Aydın, doğalgaza yapılan yüzde 18.7’lik zammın ardından belediyenin bedava dağıttığı kömürlerden alır. Sobadan sızan karbon monoksit gazından bir aileden 5 kişi hayatını kaybeder.

Ben isterdim ki medya bu iki haberi tepeye taşısın. Ne mümkün. Büyükler ekranlarda kürsüleri işgal edip birbirlerine laf yetiştirmeye girişmişken halka sıra mı gelir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

 
Toplam blog
: 22
: 551
Kayıt tarihi
: 01.07.09
 
 

Gazeteci - Editör ..