Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Oysa ki çocuklar...

Oysa ki çocuklar...
 

ınt


Oysa ki çocuklar, gülmeli, oynamalı, özgürce mutlu olmalı. 

Oysa ki çocuklar,  tamamen masumdur onlar, daha çocuk oldukları için nasıl kıyılır, nasıl el sürülür…!

Nasıl insanlar olduk, ya da insanlıktan çıktık. Neden çocuklara ve kadınlara tecavüz ediliyor öldürülüyor.

Yakınları tarafından tecavüze uğrayıp, sessiz kalanlar, tecavüz edildikten sonra öldürülüp atılanlar ve ancak otopsi raporundan sonra ne olduğu anlaşılanlar. Ceza evlerinde tacize ve tecavüze maruz kalanlar (özellikle taciz ve tecavüz için çocukları adli tutukluların yanına bırakılması vb.)

Bunları yaptıktan sonra birde bu çocukların rızası olduğunu savunuyorlar, nasıl anlayamıyorum. Yani her şeyin bir kılıfı var.

Bu tür insanlar maalesef; Bu topluma, çocuklara tecavüz etmenin bahaneleri ve gerekçeleri olduğunu göstermektedirler. İşte bu yüzden hiçbir çocuk, bu ülkede güvende değil. Çocuklara tecavüz edilirse olay, kolaylıkla bir rıza ilişkisine ve şekline çevrilir. Sonra da kendine hukuk insanı diyenler tarafından, mağdurların ruhu, tekrar tekrar tecavüze uğrar.

Bu durumdan kimse ceza almaz ve vicdanları da çok rahattır. Yine bu durumdan cezalandırılan çocuklar, bütün ömür boyu. Hayatlarının sonuna kadar.

Tecavüz edilip, öldürülmeden sağ kalan, korkunç travmanın etkisiyle bir hayat geçirmek zorunda olan çocukların psikolojisi tamamen yok sayılıyor. 

Pek çok çocuk yaşadığı olayın korkunçluğunu ve anlamını kavrayacak olgunluğa henüz sahip olmadığı yaşlarda bu saldırılarla karşılaşıyor ve yetişkinlerdekinin aksine, uzun süreler, tekrarlayıcı bir şekilde bu travmaları yaşamak zorunda kalıyor. Biraz daha ileri yaşlarda olup, yaşadıkları korkunç olayın  anlamı hakkında yarı açık yarı kapalı bir fikre sahip olan çocuklar da, ya tehdit edildikleri ya da olay açığa çıktığında cezalandırılacaklarına inandırıldıkları için, yaşadıkları durumu ailelerine ve yakınlarına açıklayamıyorlar. Ensest vakaları söz konusu olduğunda, bazı durumlarda anneler ya da aileler tarafında görmezden geliniyor ya da örtbas ediliyor.

Biliyorsunuz bizim mahkemeler “ruh sağlığı” konusunda süper uzmandır. Uzaktan bir bakışta ya da uydurulan  bir raporla kişinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığını şıp diye anlayabiliyorlar.

Bu çocuklar, yaşadıklarının travması ve örseleyici duyguları ile ilerleyen yaşlarda nasıl yüzleşip, nasıl kabul edip, bununla başedecekler. Böyle bir utancı yaşamak zorunda kaldıkları için kendilerinden nefret edecekler, zamanında yaşadıklarını fark etmedikleri ve kendisini korumadıkları için ailesinden de nefret edecekler ve onları affetmeyecekler. Bu durumda biz geleceğin suçlularını mı yetiştiriyor olacağız…

Kendi kimliklerini nasıl oluşturacak bu çocuklar…

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..