Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Projeler
 

Oyuncakev projesi

Oyuncakev projesi
 

Aşağıdaki habere göre Erzurum Aziziye Belediyesi "Oyuncakev" açmış.

Artık günümüzde çocuklar bir araya gelerek oyun oynayamıyorlar. Tamamen televizyon bağımlısı oldular. Eskisi gibi çocukları aileleri de sokaklara gönül rahatlığı ile çıkaramıyor.

Çocuk, kendi akranından en kolay şekilde öğrenir.

Çocuğun ufkunu açmak lazım, çocuğun iyi yönde etkilenmesini sağlamak lazım.

Bizim zamanımızda halk kütüphaneleri vardı, kütüphaneler bize okumayı sevdirmişti.

Ayrıca çocuğun sosyalleşmesi, paylaşması toplumla uyum için, toplumun sağlığı için de çok önemli.

Gerçekten Erzurum Aziziye Belediyesini tebrik ediyorum. Bu uygulamanın bütün ülkemize, bütün belediyelerimize güzel bir örnek olmasını diliyorum.

Oyuncakevinde çocukluklarını yaşıyor

02 Ocak 2012 Pazartesi 03:00

 
ERZURUM -CHA- Erzurum Aziziye Belediyesi'nin hizmete açtığı oyuncakevi çocukların akınına uğruyor. 
 
Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 'Baba Benim Oyuncağım Var' projesiyle Aziziye'de açılan oyuncak evi, çocukların ve ailelerin yüzünü güldürüyor. SODES projesinin süresinin dolmasının ardından kendi imkanlarıyla projeyi sürdüren belediyenin oyuncak evinden 820 çocuk faydalanıyor. Binlerce çeşit oyuncağı barındıran oyuncakevinde barkot sistemi uygulanırken, çocuklar oyuncakları evlerine de götürebiliyor. 
 
Eylül ayında açılışı yapılan oyuncakevi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan asgari ücretin altında gelire sahip veya yeşil kartlı ailelerin çocuklarına hizmet veriyor. Kısa bir süre önce hizmete açılmasına rağmen 820 çocuğun kayıtlı olduğu oyuncakevi, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. 
 
Oyuncakevine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede 7'den 70'e her kesime yönelik proje ve hizmet ürettiklerini söyledi. İlçedeki atıl bir binanın restore edilerek, oyuncakevi ve ipek halı dokuma kursuna çevrildiğini hatırlatan Başkan Cengiz, "Ilıca'da bulunan iki katlı atıl bir bina garaj olarak kullanılıyordu. Binayı restore ederek, üst katını ipek halı dokuma kursu açtık. Burada 25 ev hanımı halı dokumacılığını öğrendikleri gibi, İŞKUR'dan aldıkları maaşla da aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Söz konusu binanın giriş katında ise SODES kapsamında hazırladığımız 'Baba Benim Oyuncağım Var' projesinin kabul edilmesinin ardından oyuncakevini açtık. İnanılmaz bir geri dönüşüm aldık ve çocuklarımızın gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. SODES'in destek süresinin sona ermesinin ardından projemizi devam ettiriyoruz ve şu anda kendi imkanlarımızla oyuncakevi hizmete devam ediyor. Çocuk gelişim uzmanı bir personeli burada istihdam ediyoruz ve çocuklarımıza güzel bir hizmet sunuyoruz." dedi. 
 
OYUNCAK DESTEĞİNDE BULUNABİLİRSİNİZ 
 
Oyuncağın sadece çocuğu oyalayan ve eğlendiren bir malzeme değil, aynı zamanda zihinsel ve bedensel gelişimini sağlayan önemli bir araç olduğunun da altını çizen Başkan Cengiz, "Çocuklar, oyuncakla oynarken, problemleri çözmenin yanında, kendi bedenlerini daha iyi tanıyorlar. Yaratıcılıklarını geliştirebiliyor, hatta liderlik yeteneği dahi kazanabiliyorlar. Daha da önemlisi açtığımız bu oyuncak evinde çocuklarımıza sorumluluk duygusunu da kazandırmış oluyoruz. Öyle ki oyuncakları evlerine götüren çocuklar, kırmadıkları gibi ambalajını dahi kaybetmeden aynen geri getiriyorlar. Bu da bizim mutluluğumu bir kat daha artırıyor." şeklinde konuştu. Cengiz, ailelere de çağrıda bulunarak, "Evinde oyuncak bulunan hemşehrilerimiz, oyuncak evine hibe ederek, projemize katkıda bulunabilirler." ifadelerini kullandı. 
 
Oyuncakevinde görevli Çocuk Gelişim Uzmanı Perihan Yer, büyük ilgi gösterilen oyuncakevinin çocukları çok mutlu ettiğini kaydetti. Çocukların oyuncaklarla güzel bir şekilde oynadıklarını kaydeden Yer, "Evlerine götürdükleri oyuncakları ambalajlarına dahi zarar vermeden geri getiriyorlar. Şu ana kadar oyuncak kaybımız yok. Çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Yer, oyuncak evinde evcilik, fen ve müzik köşesi, anatomi, uzay bilimi ve trafik setleri, eğitici bloklar, jimnastik malzemeleri, eşleme, bilmece, matematik, dikkat, bil-bul, el becerisi, kutu ve mesafe oyunları, hayat puzzle, yap-boz, tünel, arabalı platform, oturma bankları ile çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlayacak oyuncaklar bulunduğunu sözlerine ekledi. 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..