Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '17

 
Kategori
Deneme
 

Özel, herkes her şeyini görse/bilse dahi saklayabildiğin şeydir

Özel, herkes her şeyini görse/bilse dahi saklayabildiğin şeydir
 

Onun için özeldir zaten, aslında kim kimin neyini bilmiyor ki. Ama işte o özel öyle bir şeydir ki bilsen bile bilemezsin, çıplak gözle görülmez; sevgilisinin öptüğü yeri nereden bileceksin.

Özeli sahipleri saklamaya boşuna uğraşıyor; beni herkes bilir onca da açık saçık bir adamım, yine de özel dediğim şeylerimi kimse bilmez.

Sevgilimle sahilde buluştum. Bunu herkes bilsin ne olacak ki. Hatta yerini, saatini, giydiğimiz elbiseleri bile… Buluşma parolamızı biliyor musunuz? O halde özelimizi bilmiyorsunuz.

İnsanların özelini bilmek sır kapsamına girer ve sırlarda malum öyle kolay öğrenilmiyor; kim kimin ne kadar sırrını biliyor ki. Bende bu oran %10’u geçmez ki o gerekmiştir.

Özelim bana ait, kimse özelimi bilmesin endişesi gereksiz; kimse özelinizi bilemez zaten.

Yalnız özel hayatla, özel, karıştırılmamalı; özel, özel hayatın da özelidir.

Özel hayat konusunda hassasiyeti ben çok gerekli görmüyorum; “Nasıl banyo yaparım?” Neyini saklayacaksın ki, hiç mi banyo yapan insan görmedik.

Burada özel olan aslında nasıl banyo yaptığın değil, banyo yapan sen. Banyoda nasıl görünüyorsun, özel bu.

Özel, sırrın da sırrıdır; sırdaşlar bile anlayamaz; çünkü insan istese bile özeli meydanda yaşayamaz; sevgilinle arandaki parolayı söylesen bile gülüşün gizli kalır.

Özeli sözle gözle söyleyemezsin zaten, özel bakışlardaki manadır ve bu bakışlardaki şifreyi ancak o manayı oraya koyan çözer.

Özel hayatınızı bilmem ama özeliniz konusunda içiniz rahat olsun, biz sizin her şeyinizi bilebiliriz; özel hayatınızı bile; ama yüreğinizin gizemini bilemeyiz. İşte asıl özel budur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..