Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Sınavlar
 

Özel dersaneler kapanıyor mu?

Özel dersaneler kapanıyor mu?
 

Köklü bir eğitim sorununun, "yemek konuşması" popülizmine feda edilmesine gönlüm razı olmadı.

Bu konudaki ilk görüşlerimi 06-03-2007 tarihli blog'umla okuyucularımla paylaşmıştım. En çok okunanlar arasında olması, gençlerimizin ne denli dertli olduklarını kanıtlıyordu. Şimdi konuyu çözmekle görevli Başbakanımıza dönelim: Ne dediler?

1- Kursların kaldırılması için halktan destek istediler.
2- Sorular dersanelerdeki bilgilere göre soruluyormuş.
3- Bu bilgiyi kim veriyormuş:"Hazırlık kursları" veriyormuş.

Başbakanımızın İzmir' de yaptıkları ve üç ana maddede topladığım şikâyetlerini dinleyenlar, avuçları çatlarcasına kendilerini alkışlamışlardır. Onlar da umut dağıtmanın sonsuz mutkuluğunu tatmışlardır. Eğer o yemekte duydukları ile kulakları kıpkırmızı olan hiç alkışlamayan birini görmüşseniz işte o bendim... İşin aslını bilenleri hiç de tatmin etmeyen bir konuşma.

O, sözü edilen hazırlık kursları, pazarcı çadırlarında verilmiyor! Kocaman siteler yapılmış, yıllarca devam eden bir yarışa daha başarılı "at"lar yetiştiriyorlar. Büyük yatırımlar, büyük kurumlar yurdumuzun dört bir yanına bu işin ticaretini yapıyorlar. Ve bunlar yasalara uygun olarak çalışıyorlar. Ne yapalım? Ey ahali bunları kaldıralım... Başbakan söylerse akan sular durur:

- Adamların binaları ne olacak?
- Öğretmenleri personelleri ne yapacaklar?
- Donanımları (sıra , masa , büro malzemeleri) ne olacak
- Butün maddi varlığını bu işe yatıranların (sudan çıkmış balık gibi) ortada kalmaları yeni sorunlar yaratmaz mı?

Soru meselesi: Üniversite sınavlarını sizin millî Eğitim Bakanlığınız yapıyor da, soruların dersanelerden yönlendirilmesi ne demek oluyor? Bunun hesabını bakanınızdan sorabilirsiniz. Yok eğer bakanlık kendini dersanelere teslim etmiş ve onların yöntemlerini uyguluyor ise bu da sizin sorununuz değil mi?

Görülüyor ki; Başbakanımız suya attılar taş... Hele durulsun bakalım. Şöyle işin uzmanlarını da bir araya getirelim, olayı enine boyuna tartışalım.

Konu ile ilgili bir yıl önce yazdıklarımın şimdi daha çok arkasındayım. Ben, özel dersanelerin özel okullara dönüştürülmesi ile çok yararlı bir iş yapılacağını savunuyorun. Böylece Millî Eğitimin yükü hafifleyecek devlet okullarında da kalite yükselecektir. Eğer, dersane sahiplerini mutlu edecek bir çözüm bulunursa yarından tezi yok "DERSANELER KALDIRILABİLİR" . Çünkü bu ülkede dersaneye değil, okula ihtiyaç vardır.
 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..