Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Havacılık
 

Özel Harekat Polisi Paraşütçü oluyor

Özel Harekat Polisi Paraşütçü oluyor
 

<ı>“Dün sizin hali tavrınızdaki mertlik ve erkeklik, yürüyüşünüzdeki intizam ve ciddiyet size olan haklı itimadı kuvvetlendirdi ve herkesi memnun etti. Çünkü herkes biliyor ki ve bilmelidir ki, Polis ve Jandarma Kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır. Binaenaleyh Cumhuriyetin kanunlarına ve memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetine tecavüz edebilecek her şeririn kafası behemahal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır<ı>.”

Büyük Atatürk’ün Polisimize mesajı ile başladım bu gün yazıma..

Cumhuriyet Yasalarının ve çağdaşlığın güvencesi Türk Polis Teşkilatı’nın özel bir birimi, Özel Harekat Polisimizin Türk Hava Kurumu ile birlikte yürüteceği bir işbirliğinden, bir projeden söz edeceğim.

1967 yılından bu yana, Türk Silahlı Kuvvetleri Personeline de Paraşüt Eğitimi verilen Türk Hava Kurumu’nda; Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Harp Okulu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı, Astsubay Sınıf Okullarına açılan Paraşüt Kurslarında binlerce paraşütçü yetiştirilmekte, yurt savunmasında onurlu bir görev yerine getirilmektedir.

Bireylerde; özgüveni arttıran, hızlı ve doğru karar verebilme yeteneklerinin gelişmesine inanılmaz katkılar sağlayan paraşüt sporu, kişisel gelişim için bulunmaz bir olanaktır.

Geçtiğimiz günlerde, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın Gölbaşındaki yerleşkesinde; Türk Hava Kurumu Türk Kuşu Genel Müdürlüğü Paraşüt Okulu Müdürlüğü Paraşüt Öğretmenleri, Prşt. Öğrt. Aynur Özbey, Prşt. Öğrt. Gökhan Uçaroğlu ve Prşt. Öğrt. Fikret Söğüt, Özel harekat Polisimiz ve Amirlerine paraşüt sporunu tanıttılar.

Paraşüt sporunun bireylere katkıları, sağladığı yararları ve Paraşüt Başlangıç Kursları konusunda, sözlü ve görsel bilgilerin verildiği söyleşi, katılanların büyük ilgiyle izledikleri, soru ve görüşleri ile katkı sağladıkları samimi bir ortamda gerçekleşti.

Çok sayıda Özel Harekat Polisimizin katıldığı söyleşi sonrasında yapılan ankette, önümüzdeki günlerde, THK İnönü Havacılık Kampında açılacak olan ve toplam kontenjanı 20 kişi ile sınırlanmış bulunan Özel Harekat Polisi Paraşüt Başlangıç Kursu’na katılmak için gönüllü olduklarını belirtenlerin sayısı hepimizi şaşırttı. Söyleşiye katılan Özel Harekat Polislerinin tamamı bu kurslara katılmak istediklerini belirtmişlerdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı yetkililerince belirlenecek 20 Özel Harekat Polisimiz, Önümüzdeki sezonda Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim tesislerinde Paraşüt Başlangıç Eğitimine başlayacaklar. Dileğimiz bu güzel projenin geliştirilerek sürdürülmesi ve Paraşüt Başlangıç Eğitimlerinin yanı sıra Serbest Paraşüt Eğitimlerinde de Özel Harekat Polisimizle birlikte olabilmektir.

Bu güzel gelişmelerin sürdürülmesi, havacılığın tüm toplumumuzca benimsenmesi özlemimi yineliyor, darısı; son yıllarda yaşadığımız büyük toplumsal felaketlerde çalışmaları ve özverileri ile tüm ulusumuzun göğsünü kabartan Arama Kurtarma Ekiplerine diyorum.

Yaşanacak büyük bir felakette, felaketin üzerinden uzun bir süre geçmeden, havadan paraşütleri ile inen ve yardıma gereksinimi olanlara anında ulaşan Arama Kurtarma Ekiplerimizin ve sağlıkçılarımızın olması bize yakışmaz mı?

Not: Son katılma tarihi 15 Mart 2008 olan THK Çankaya Şubesi Öykü yarışması sonuçlanmıştır. Yarışmaya yalnızca 2 ( İKİ ) yarışmacı katılmış. Yapılan değerlendirme sonucunda, ilk üç dereceye girecek çalışmanın olmadığına, 10 – 13 yaş gurubundan Karabük Şirinevler İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencilerinden Seçil DEMİRCAN ve 14 – 17 yaş gurubundan Ankara 50. Yıl Lisesi öğrencilerinden Muhammed Erdem KÜÇÜKÖZDEMİR’in mansiyon ödülleri ile ödüllendirilmesi kararlaştırılmıştır.

Seçil DEMİRCAN’ın ödülü THK Karabük Şube Başkanlığımıza gönderilmiştir. Şube Başkanlığımıza müracaatı ile kendisine bu hediyeler Şube Başkanımız tarafından Teslim edilecektir.

Muhammed Erdem KÜÇÜKÖZDEMİR ödülünü THK Çankaya Şube Başkanlığından alabilecektir.

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..