Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '11

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Özgeçmişinizdeki hobileriniz ne anlatır?

Özgeçmişinizdeki hobileriniz ne anlatır?
 

Özgeçmiş hazırlarken aldığınız eğitim, katıldığınız kurslar, sertifika programları ve iş tecrübelerinizin yanında bir de kişisel bilgileriniz yer alır. Hobileriniz de bu kişisel bilgilerden biridir. Özgeçmişinize yazacağınız hobileriniz, sizin tarzınız ve hayata bakışınız hakkında ipuçları verir.

 

Hobi mi faaliyet mi?

Özgeçmişinize hobilerinizi yazarken, özel ilgi alanlarınız ile hobinin ayrımını yapabilmek önemlidir. Sinemaya gitmek, müzik dinlemek gibi faaliyetler özel ilgi alanları, yapmaktan keyif aldığınız etkinliklerdir. Koleksiyon yapmak, tenis oynamak, elişleriyle uğraşmak hobidir. Şahsen bu ayrımı farkettikten sonra, özgeçmişleri inceleyerek iş görüşmesi yapacak bir işveren olsam, bu ayrımı yapabilen, farkındalığı yüksek bir bireyle görüşme yapmayı tercih ederim.

 

İşverenler hobilerinizi neden merak eder?

Hobileriniz işveren gözüyle, iş hayatınızın ve günlük rutinlerinizin dışında kendinize özel ayırdığınız zamanda yaptıklarınızdır. Neler yaparak kendinizi iyi hissettiğinizle işveren ilgilenebilir. Bunun nedenlerinden biri, hobilerinizin kişiliğinizin aynası olmasıdır. Hareketli ya da durgun, neşeli ya da hüzünlü olduğunuzu hobileriniz ele verebilir. Asıl önemlisi de bireysel çalışmalara mı grup çalışmasına  mı ya da projeli işlere mi yoksa sabit işlere mi uygun olduğunuzu, özel ilgi alanlarınızı inceleyerek anlamaya çalışabilir bir işveren. Bunun yanısıra, iş başvurunuzdaki pozisyonun gerektirdiği yetkinlikleri hobileriniz destekliyorsa, bunu vurgulamakta fayda var.

 

Hobi, disiplin gerektirir

Tüm bunların yanında hobi, disiplin demektir. İlgilendiğiniz, kendi kendinize ya da bir bilenden eğitim alarak uğraştığınız, emek verdiğiniz ve sabırla sonucu için çaba sarfettiğiniz bir iştir hobi. Vaktinizi ve naktinizi özel bir çabayla sarfettiğiniz bir kanaldır. Hobi sahibi birinin zaman planlaması yapabilmesi ve iç disiplininin olması gerekir. Bunlar da işveren için değerlidir.  

 

Özgeçmişimize hobilerimizi yazarken nelere dikkat etmeliyiz?

Özgeçmişinizde yer alan tüm bilgilerin şeffaf olması gerektiğini unutmadan, hobileriniz ile ilgili de doğruyu yansıtan bilgilere yer vermelisiniz. Bir hobiniz yoksa ve özgeçmişinizde bu alanı boş bırakırsanız da üzülmeyin, bu boş alan, sizin dürüstlüğünüzü gösterecektir.   

 
Toplam blog
: 8
: 2467
Kayıt tarihi
: 13.11.11
 
 

Uzun yıllar mali işler alanında çalıştım. Hamilelik ve doğumla kendi doğumumun da yeniden gerçekl..