Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

Özgür bir ülkede kılık kıyafet kanunu olur mu?

Özgür bir ülkede kılık kıyafet kanunu olur mu?
 

Kanunlar bir ülkenin vatandaşlarının iyi şeyleri yapmaları konusunda değil kötü şeyleri yapmamaları hakkında çıkarılır. İnsanlar domatesi şöyle yesinler diye kanun olur mu? Kılık kıyafet de aynı. Kişi elbiseyi kendi isteği ile zevkine göre giyer. Hem buna mecburdur-çünkü üzerini kapatacaktır- hem de güzel görünmek ister. Devlet görevi değil ki devleti ilgilendirsin. Giyinmenin kanunu mu olur? Ha genel ahlakı korumak için kanuna sınır koyabilirsin. Bizim düzenimizde var: Kişi mahrem yerlerini alenen açıkta bırakacak şekilde giyinemez. Sen devlet olarak sadece bu sınırı koymaya yetkilisin; insanlara şöyle ya da böyle giyineceksin diyemezsin.

Tamam, kılık kıyafet kanunu herkesi kapsamıyor ama 3 milyon memur, özel/resmi belki 5 milyon öğrenci, çeşitli meslek mensupları, polis, asker… Bu ülkede 10 milyondan fazla insanın affedersin k…na giydiği donun rengini bile devlet belirliyor. Böyle aşağılık bir düzen olamaz!

Ben devletin yerinde olayım bu köle insanlara çizgi film Ret Kit’ deki Dalton kardeşlerin hapishane günlerinde giydikleri çizgili pijamayı zorunlu tutarım. Hatta erkeklere eşarp takar, kadınlara şalvar giyme mecburiyeti getiririm. İnanın itiraz eden olmayacaktır; çünkü bu millet giyinmenin özgürlük olduğunu bilmiyor. 21. yüzyılda devlet emriyle giyinmek olur mu ya! Yuh diyorum, yuh! Adam “Takım elbise giymekten, hayvan gibi yular (kravat) takmaktan nefret ediyorum” diyor. Peki, niye giyiyorsun? Mecburum!

Türkiye’de Çankaya menşeli matina komedi devam ediyor: Kılık kıyafet çocuklara serbest, büyüklere yasak! Öyle ya çocuklar bara pavyona gidiyorlar. Naspınlar, Evlenecekler; kızlara/oğlanlara kendilerini beğendirecekler. Ve bu ülkede aydın denen insanlar yaşıyor. Halkla uzaktan yakından ilgileri yok. Kendileri söyleyip kendileri çalıyorlar. Üniversitelerde yumurtayla karşılanıyorlar. Sen bu aptalca düzenlere karşı sesini çıkarmazsan aydın olamazsın ki; olsan olsan Kuşum Aydın olursun!

Kerim Korkut küfrediyormuş; elime budaklı meşe odununu alıp dövmediğime dua etsinler. Ya kıyafetin kanunu olur mu? Don giyerim pijama giyerim, sana ne! Türkiye’deki sanatçılarda da iş yok. Sözde bazı şeylere karşı çıkıyorlar. Sanatçı öncüdür. Kılık kıyafet yasası ile insanların belli bir şekilde giyinmeye mecbur edilmesi sizleri rahatsız etmiyor mu? Niye rahatsız etsin ki, nasılsa dilediğiniz gibi giyiniyorsunuz, halk ne yaparsa yapsın, değil mi?

Kanun hiç birimizin istediği bir şey değildir. Keşke mümkün olsa da hiç kanun olmasa. Örneğin ben memurum, 30 yıldır sevmediğim, boğazımı sıkan kravat denilen affedersin öküz yularını takıyorum. “Benim memur formatım bu, istemiyorsan memur olma” Ülkemiz diktatörlükle yönetiliyorsa bu söz doğrudur ve ben de affedersin eşek gibi uymak zorundayım. Değilse çıkar giderim. Ama sen hem demokrasiden/insan haklarından bahsediyorsun hem de benim dediğim gibi giyineceksin diyorsun. “Sözleşmeyi imzalamış, şartları kabul edip gelmişsin, itiraz edemezsin” diyorsun. Başka şansımız var mı? Ya senin dediklerini yapacağız ya da aç kalacağız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..