Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Özgür kadınlar kulübü

Özgür kadınlar kulübü
 

Biz hayatın gerisinde kaldık diye hayat bu, yaşam seçenekleri bu kadar demek değil herhalde. Özgür yaşamanın, kendini değiştirmenin, şöyle ya da böyle yaşamanın sınırı yok. En modern, elit, uç dediğimiz yaşamlar bile aslında belki sığ, ilkel ve basittir.

Hayat bana yetmiyor; düşlerim, fantezilerim ve tercihlerimle hayata sığmıyorum, hatta ben bu dünyanın insanı değilim, bu ülkenin insanı hiç değilim dediğiniz zaman artık durup düşünmenizin zamanı gelmiş demektir.

Türkiye’de bu standartta kadın var mı bilmiyorum; ama yoksa bile bu satırlar sapık erkek formasyonu niyetiyle hayalimizdeki kadını yaratmak için yazılmıyor.

Her neslin kalitesi, cinsi latif nüvesi, kâmile örnek olacak özel varlık gurupları kadın fıtratını ihya etmek için bir özel kadınlar kulübü kurulması yönünde girişim fikri beyan edilmeli.

Bunun zaten var olan kariyeri, parası, entelektüelliği ve belki başka şeyleri ile öne çıkan sözde seçkin kadınlar anlamına geldiği düşünülmemeli. Çünkü burada sayılan şeyler özgür kadınlar kulübünün tüzük ilkeleri olamaz.

Aslında bilinmeyen, bilinmesine gerek olmayan, yaşadıkça ortaya çıkan, var olan birikim ve hasletlerimizle yarattığımız yeni kadın imajının bu örnek tablosu dünya kadın ajandasının da ilk kayıtları olacak.

Yeryüzünde halen yaşayan kadınlara benzemeyen, onlardan her yönüyle ayrılan; ama beğenilen ve hayranlık uyandıran kadınlar kulübünün yaratılması şansını Türk kadınları kaçırmamalı.

Başlıkta geçen özgür kelimesi nedeniyle böyle bir kulübün kadınlara yapıştırılan cinsellik yaftası ile ilgisi olduğu sanılmasın. Kastettiğimiz kulübün böyle basit dünya alışkanlıklarını aşmış ve bunların çok ötesine geçmiş olması gerekir. Her şey var ama hiçbir şey sandığınız gibi değil.

Yaratılacak özgür kadınlar kulübü erotizmden giyime, entelektüel bilgiden sportif yaşama, üst düzey annelik algısından, romantik saf dokunuş duygusallığına kadar hayatın bütün okyanuslarında seçkin kulaçlar atan ve dünya kadınlığına yön veren bir kimlikte olmalı.

Türkiye, hatta dünya standartlarının üzerinde kurulacak kulüp devasa malzemelerle hazırlık ve yetişme çalışmaları yaparak her üye fevkalade özel yeni kadın imajını kusursuz bir şekilde oluşturacak.

Özgür kadınlar kulübü diğer tüm kadınlar için de örnek teşkil edecek. Bu anlamda düzenlenecek sanat panayırlarında görsel resitaller sunacak. Kendilerinin beğenileri ve başarıları oranında muhteşem ödüllendirmeler olabilecek. Tür bunların yarattığı ambiyans diğer kadınları da etkileyerek kadın neslinin mükemmele doğru iyileştirilmesine yardım edecek.

Böyle anlamsız yazılarımızı dikkate alarak birilerinin harekete geçmesi dileği ile.

Bu dünya krallara göredir; soytarı olacaksanız hiç doğmayacaktınız. Herkes kendisinin tanrısıdır; kendisi kendini yaratır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..