Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Özlenen CHP yenilikçiliği

Özlenen CHP yenilikçiliği
 

Bugünkü Akşam gazetesinin haberine göre CHP'li Umut Oran çok hayırlı bir işe ön ayak olmuş. İşte CHP'liler bu şekilde kamuoyunun önüne gelmeli. Topluma, insanlara artı değer yaratan, sadece eleştirmeyen öneri de veren ve gerektiğinde hiç yüksünmeden iktidara da katkı koyan bir anlayışta olmalı. Doğrunun, güzelin, iyinin, özgürlüğün, insana saygının yanında olmalı, hep hakkı savunmalı.

Konu şu şekilde. 10 yıldır yürürlükte olan teşvik yasası 51 gün önce sona ermiş. Geri kalmış şehirleri kalkındırmayı ve işsizliği azaltmayı amaçlayan yasa hedeflerini tutturmuş. Vergi ve SGK indirimini cazip bulan binlerce patron Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım yapmış. İstihdam rakamları 1 milyona yaklaşmış.
 
Kayıtdışı azalmış. Bölgesel kalkınma barış sürecine katkı sağlamış. Yasanın 31 Aralık 2012'de iptal edileceğinin açıklanmasından sonra bir çok işyeri teşviksiz dayanamayız, kepenk kapatırız uyarısında bulunmuş. Tam bu sırada eski bir tekstilci olan ve bölgeyi yakından tanıyan CHP'li Umut Oran yasanın uzatılması için kanun teklifi vermiş. Ardından hükümetle de temasa geçmiş. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşme yapılmış. Umut Oran, Bakan'a "Teşviki uzatın her türlü desteği verelim" demiş ve daha sonra Umut Oran Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazmış.
 
Teşvik koalisyonu tutmuş ve Başbakan 766 bin çalışanı ve ailesini ilgilendiren endişeli bekleyişe teşvik yasasının uzatılacağını  açıklayarak son vermiş.
 
İşte uzun zamandır özlenen CHP böyle olmalı. Sadece eleştiren değil, öneri getiren, katkı koyan, gerçekten emekten, halktan yana politikaları destekleyen, samimi, orta ve alt gelir gruplarının dertleri ile de ilgilenen, yenilikçi olan bir CHP.
 
CHP, yenilikçiliği ve "ulusalcılığı/ülke severliği" iyi bir şekilde harmanlarsa pek çok engeli aşar. Onun için kısır çekişmelerden uzak, ilkelerinden taviz vermeden ama sürekli yeniliği destekleyerek, insanların hayatına olumlu anlamda dokunarak pek çok şeyi başarabilir. CHP, kabuğunu kırmalı, yeni nesillere ve dünyaya daha çok açılmalı, dünyadaki yenilikleri ülke insanına kazandırmaya bakmalıdır.
 
Ulusal Kurtuluş Savaşını yöneten, devrimleri yapan, ülkeye demokrasiyi getiren, çalışan haklarını ülkeye kazandıran bir CHP, tarihteki bu yenilikçi, devrimci başarıların üzerine, muhalefetde dahi  olsa yeni yeni başka başarılar da koymaya bakmalıdır. Koyabilir de çünkü bu potansiyel kendisinde fazlasıyla var. 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..