Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
Blog
 

Özlenen buluşma!... 5-6 Haziran'da Büyükada'dayız...

Özlenen buluşma!... 5-6 Haziran'da Büyükada'dayız...
 

Hem gelen mesajlara, yüzyüze görüştüğüm arkadaşlarımın isteklerine dayanamadım. Hem de geçenlerde sevgili Ahmet Balcı’nın bir yazısında gönlüne göre bir toplantı özlemi içinde olduğunu hissederek, İstanbul’a en yakışan mekanlardan Büyükada’da karar kılıp Ahmet Balcı’yı da yanıma alarak bir toplantı düzenlemeye karar verdim. İki gün bizim sevgili Balcı, şimdiden başla hazırlıklara, herkes gönlünden neler geçiyorsa yapabilir…

Evet arkadaşlar, geçtiğimiz Cumartesi Ahmet Balcı ile buluşup, saatin nasıl geçtiğini anlamadan 3,5 saate yakın oradan, buradan, şuradan konuşup, yemek yedik. Silik bir fotosundan ve nüktedan kişiliğinden başka hakkında hiçbir şey bilmediğim yazarımızı sohbetimiz sayesinde epeyce tanımış oldum. Bu centilmen, kibar, cömert ve mert Karadeniz delikanlısını tanımanızı isterim. Toplantı fikrimi açtığımda memnuniyetle kabul etti. Yer, mekan seçimi konusunda ikimiz de Büyükada konusunda hemfikir olduk. Tesis konusunda acaba iki yıl önceki Yörükali tesisleri yerine değişik bir yer mi olsa diye tereddüde düşünce Büyükada sakinlerinden Mamut’u (Celal bey) aradım. Fikir onun da hoşuna gitti, eşinin tavsiyesi ile Aya Nikola’yı da araştırmaya karar verdim.

Aya Nikola deniz kenarında güzel bir tesis lakin fiyatlar çok uçuk. Daha sonra konuşup anlaştığım iki yıl önceki yerimiz Yörük Ali tesislerinin fiyatlarıyla karşılaştırdığımızda uçuk gelen fiyatlar. Haziran ayına kadar iki kişilik oda hafta içi 200, hafta sonu 300 lira. E biz Haziran ayında gideceğimize göre daha da fazla ödemek zorunda kalacaktık. Hemen Yörük Ali tesislerini aradım, Turgut Oksay ve eşi ayrılmışlar. Tesis müdürü Selman beyle görüştüğümde (blog toplantılarının avantajlarını da sıraladım) bize çok yardımcı olarak uygun fiyatlar verdi. Daha önce kullandığımız tüm avantajlı durumları sıraladığımda (tesise ücretsiz motorla ulaşım, plaj vs.) hiçbirine itiraz etmeden kabul etti.

Cumartesi gününden gelip kalınabildiği gibi Pazar günü günübirlik de gelinebilir. İlla Cumartesi gelip kalınacak, yemek yenecek diye bir şart yok, isteyenler de Pazar günü gelip dilerse yemek yer ya da içeceğini içer.

Bildiğiniz gibi Büyükada nadide turistik yerlerden ve tesis sayısı fazla değil. Gideceğimiz tesis de yıllar önce yapılmış, bu yüzden yapı olarak çok mükemmel olmasa da eşsiz deniz manzarası ve doğası mükemmel. Fiyatlar uygun, tesis de toplantı yapmaya uygun e hadi gelin hep birlikte güzel bir hafta sonu geçirelim…

Ağaçlar arasında tek katlı bungalov tipi (ama ahşap değil) evlerde oda fiyatları iki yıl önceki gibi iki kişi 100 Tl, yani kişi başı 50 TL oluyor. İki kişilik odada tek kişi kalmak istenirse 80 TL. 70 kişilik yatak kapasitesi mevcut.

Yiyecek içecek fiyatlarına gelince… Cumartesi gecesi genelde içki içileceğini de düşünerek şöyle bir fiyat aldım:

Köfte veya tavuk ızgara (şiş, kanat, şnitzel vs) + 4 kişilik salata + 4 kişilik 8 çeşit meze =15 tl

Et (Pirzola/Banfile) / Balık (Çupra vs) + 4 kişilik satala + 4 kişilik 8 çeşit meze = 25 TL.

Alkolsüz içecekler 2 TL. Alkollü içecekler ise küçük rakı küçük 25, büyük 50 TL., bira 5 TL

Şaraplar markasına göre değişiyor 25 / 100 arası, örn: öküz gözü 40 TL. Pazar günü gündüz gelip de yemek yemek isteyen arkadaşlar köfte / tavuk tabağı 8 TL.Et tabağı ise 13 TL. Selman bey isterseniz içkinizi kendiniz getirin ben servis yaptırırım diye de not düştü. Yani içkinizi yanınızda getirirseniz sadece yemek ücreti ödersiniz.

Tesisin müzisyeni okullar kapandıktan sonra çalışmaya başlıyormuş. 5-6 Haziran’da gelmesi ihtimali mevcut ama gelmemesi durumunda iki gün için toplam 100 TL ödersek başka bir müzisyen temin edecekler. Kişi başı 2-3 TL verdiğimizde bu sorun da ortadan kalkacaktır. Hatta “Aranızda müzisyen varsa mevcut müzik aletlerimizi kullanabilirsiniz” diye teklifte de bulundular.

Denize girmek isteyenler olursa plaja ücretsiz girip şezlong, minder, şemsiye vs. ücretsiz yararlanacaklar.

Google’dan Yörük Ali Turistik Tesisleri diye tıklarsanız tesis hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Vapurdan iner inmez adanın arka tarafında olan tesislere ücretsiz olarak motorla ulaşım yapılacak. Milliyet blog denmesi yeterli. Faytonla gelmek isteyenler 4 kişi binilirse kişi başı ücret öderler.

Arkadaşlar Kabataş, Kadıköy, Bostancı’dan Adalar’a vapur seferleri yapılmakta. Saatleri öğrenmek isterseniz www.ido.com.tr ‘den öğrenebilirsiniz. Bostancıdan direk Büyükada’ya motor seferleri de sıkça yapılmakta.

Eski arkadaşlarımla özlem gidermek için can atıyorum. Ama yeni arkadaşlarla da tanışıp paylaşacak çok şeyimiz olduğuna inancım sonsuz. Lütfen sakın kimseyi tanımıyorum sıkılırım diye düşünmeyin. Bir anda kırk yıllık dostmuşçasına kaynaşacağımıza teminat veriyorum. Konuştuğum pek çok arkadaşım geleceklerini söylediler, sayı belirlemek amacıyla gelecek olanların yorumlarını bekliyorum.

Özlediğiniz İstanbul toplantısında buluşmak dileğiyle hepinize yürekten sevgimle…

 
Toplam blog
: 203
: 2037
Kayıt tarihi
: 23.10.06
 
 

İnsanların yapmaktan mutlu oldukları hobileri vardır. Benim de en severek yaptığım, hayatımda yen..