Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patatesli kuşbaşı et

Patatesli kuşbaşı et
 

Patatesin girdiği her yemek türü daha lezzetli oluyor bunun için kuşbaşı doğranmış eti patatesle pişirerek etin lezzetini daha çok artırmış oluruz. Et için orta yağlı veya hiç yağsız kuşbaşı et kullanabilirsiniz, havuç ilavesiyle de etinizin besi değeri ve lezzeti daha da artar.

Bu yemeği düdüklü tencerede pişirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olur ve etiniz daha kısa sürede pişer. Bu yemeği pişirmenin püf noktası iri patates kullanmak ve patatesleri dörde bölerek etin üzerine koymaktır. Patatesler piştikten sonra da patatesleri daha ufak parçalara ayırıp yemeğin suyunu üzerine dökerek lezzetlendirmektir.

Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı et

4 tane iri patates

2 adet havuç

Yarım çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası

1 çay kaşığı tuz etler için, 1 çay kaşığı tuz patatesler için

2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 4 minik küp tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane, kuru kekik, kırmızı pul biber

2 su bardağı su

Yapılışı:

Düdüklü tencereye etler konulur, havuçların kabukları sıyrılarak ikiye bölünür ve minik küpler halinde etlerin üzerine konulur.  Suda eritilmiş domates ve biber salçası dökülür, 1 çay kaşığı tuz, yağ ve baharatlar ilave edilir.

Patatesler dörde bölünür, etlerin üzerine dizilir ve patateslerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir. 2 su bardağı su ilave edilerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kapaktan buhar çıkınca ocak kısılır ve 45-50 dakika yemek pişirilir. Her düdüklünün pişme ayarı farklı olduğu için siz kendi tencerenize ve et pişirme ayarına göre ayar verin.

Yemek piştikten sonra patatesleri ayrı bir tabağa alın ve daha ufak parçalara bölerek etin suyunu sıcakken üzerinde gezdirin ve tekrar etle patatesi aynı kapta bir araya getirin.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..