Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patatesli Tavuk yemeği

Patatesli Tavuk yemeği
 

Mideye oturmayan, hazımsızlık çektirmeyen bir tavuk yemeği istiyorsanız aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz. Tavuk ve patates bir arada olunca daha lezzetli oluyor. Vücut sebze ve et ihtiyacını aynı anda karşılamış oluyor.  Biber salçası ve kurutulmuş domates koyunca lezzet ve vitamin değeri daha çok artıyor. Kalabalık ortamlar için kolay bir çözüm, aynı anda iki gıdayı, tencerede pişiriyorsunuz ama aynı anda pişmesi için tavuk ve etin püf noktasını bilmek gerekir. Püf noktası iri doğranmış patatesleri büyük bir tencerenin dibine, tavukları ise üstüne yerleştirmek gerekir.

Malzemeler:

Tavuk ve patates miktarını vermeyeceğim zira istediğiniz kadar iri patates, tavuk budu veya baget tavuk kullanabilirsiniz.

1 çorba kaşığı biber salçası(acı olursa daha lezzetli olur.)

1 çay tabağı kurutulmuş domates

1 tane kuru soğan (yan doğranmış)

2 çorba kaşığı zeytinyağı (tavuğun sızan yağı yeter.)

1 tatlı kaşığı tuz(patatesler için)

Yarım tatlı kaşığı tuz(tavuklar için)

1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Önce tavukların içindeki pıhtıları iyice temizlenir ve tavuklar tertemiz yıkanır.

İri patatesler tavukların altında erimeyecek kadar iri doğranır.

1 tane kuru soğan yan yan doğranır ve patateslerin içine ilave edilir. Arzu edilirse konmayabilir.

Tencereye öncelikle doğranmış patatesler ve kurutulmuş domatesler koyulur, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, kuru nane, eritilmiş salçanın üçte ikisi ve yağ eklenir.

Patateslerle aynı hizada tencereye su koyarız.

Patateslerin üzerine tavukları dizeriz üzerine de suda eritilmiş salçanın üçte birini koyarız.

Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakırız tabii ki su kaynayınca tencerenin altını kısmalıyız. Şayet cam kapaklı bir tencere kullanırsak yemeği daha iyi gözetleriz. İki de bir kapağı açmamalıyız ki buhar çıkmasın ve tavuklar iyice pişsin.

Tavukların iyice piştiğine emin olunca bir kürdan yardımı ile tavuğun pişip pişmediğini kontrol ederiz.

Tavuklar piştikten sonra yemeği en az 15 dakika dinlendirmeliyiz.

Servis yaparken de tabağın üzerine yemeğin suyundan gezdirirsek görüntü ve lezzeti artar.

Afiyet olsun, sevgiyle kalın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 626
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 3142
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster