Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Patlamada bir şüphe

Patlamada bir şüphe
 

Afyon olayı... Kan ağlıyor yüreğimiz... Gayri her şeyden şüphelenir olduk. İçtiğimiz sudan, geçtiğimiz yoldan, teneffüs ettiğimiz havadan çekiniyoruz. Kendi yurdumuzda gurbetteyiz sanki. 25 askerimizin hiç yere şehid düşmesine gerçekten bir anlam veremiyoruz...

Sebepleri üzerinde çeşitli kişiler ve uzmanlar yorum üstüne yorum yapmaktalar. Ben de çok enteresan bir ŞÜPHE' yi, acabalarla dile getirmek istiyorum ve BU KADARI DA TESADÜF MÜ ? Diye sormadan edemyorum. Hani uzmanları SABOTAJ ihtimalini de dikkate lmak lazım diyor ya... Hah tam o noktadan hareket ederek, aynı yerde cereyan eden iki olayın birbiriyle bağıntısı olabilir mi diye sormadan edemiyorum.

Elbette ki, bu iki hadiseyi tetkik edecek olan uzmanlar, ilgili ve yetkililerle istihbaratçıların gözünden kaçmamıştır bu iki olay...

MESELE NE Mİ?

MESELE ŞU:

Günlerden 3 Eylül 2012 Pazartesi saatlerden 18:22 Cihan Haber Ajansı mahreciyle bir haber düşüyor. Haber aynen şöyle:

BUYURUN OKUYALIM: 

Haber Tarihi: 03 Eylül 2012 Pazartesi Saat 18:22
Cihan Haber Ajansı  [3911176]

(((((Afyonkarahisar Kalesi'nde Mahsur Kalan 3 Öğrenci Kurtarıldı

Afyonkarahisar Kalesi'nde mahsur kalan 3 öğrenci, sivil savunma ekipleri, itfaiye ve polisin ortak operasyonuyla kurtarıldı.

Afyonkarahisar Kalesi'nde mahsur kalan 3 öğrenci, sivil savunma ekipleri, itfaiye ve polisin ortak operasyonuyla kurtarıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören Özcan Şişman, Necati Baş ve Talip Usluoğlu, gezinti amacıyla kaleye tırmandı. 226 metre yüksekliğindeki Afyonkarahisar Kalesi eteklerindeki kayaklıklara tırmanan 3 öğrenci bir süre sonra kayaklıklarda sıkışarak mahsur kaldı. Özcan Şişman'ın inmeye çalışırken kalenin yere yakın eteğinden düşerek yaralandı. Baş ile Usluoğlu da kalede kayalıklarda mahsur kaldı.

Vatandaşların, kalede mahsur kalanların olduğunu polise bildirmesi üzerine, olay yerine gelen polis, sivil savunma ekipleri ve itfaiye ekipleri, yaklaşık 45 dakikalık çalışması sonucunda öğrencileri kurtardı.))))

Aynı Cihan Haber Ajansı, 25 Askerimizin şehid oladuğu PATLAMA'dan sonra, yapılan yorumlar ve uzman görüşlerini içeren haberini, KALEDE MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER VE KURTARILIŞI haberinden çok kısa zaman sonra(KALE HABERİ: 3 EYLÜL 2012  -patlama haberi-uzman görüşleri:7 EYLÜL 2012 tarihini taşımakta... Buyurun bu haberi de aynen aşağıya alıyorum, birlikte okuyalım. Heber aynen şöyle:

Haber Tarihi: 07 Eylül 2012 Cuma Saat 07:17
 [3920016]

(((25 Askeri Şehit Eden Şok Emir!

Afyon'da 25 askerimizin şehit olduğu patlamayla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Patlamaya ilişkin iddiaya göre cephanelikteki mühimmatlar Susurluk mühimmat deposundan getirildi. Tren istasyonunda indirildikten sonra kamyonlarla birliğe taşındı. Kışla komutanının "10 gün sonra denetlemem var. Ne yaparsanız yapın depoları düzenleyin ve sayımı tamamlayın." emrinin ardından çalışmalar gece saatlerinde de yapılmaya başlandı

Buna göre tasnif ve istifleme işlemleri iki gün üst üste acemi askerlerle sabah 07.00-23.00 arasında yapıldı. Oysa askerî kurallara göre cephaneliklerde gece çalışma yapılmıyor. Ancak denetime yetiştirme amacıyla tasnife geç vakitlere kadar devam edilmiş. Hatta bir aracın farları, askerlerin ellerindeki fener ve çakmak gibi aydınlatma imkânlarıyla istifleme yapıldığı iddia edildi. Patlamanın da bu istifleme sırasında acemi askerlerin istiflemeyi yanlış yapmalarından kaynaklanmış olduğu ileri sürülüyor..

ŞEHİT BABASI İDDİALARI DOĞRULADI

Bir şehit babasının, patlamadan bir saat önce oğluyla yaptığı telefon görüşmesi de iddiaları doğrular nitelikte. Acılı baba, "Depoda C-4 patlayıcılar, G-3 mermileri ile el bombaları bulunuyormuş. Susurluk'taki 44. Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndan gelen mühimmatları yerleştiriyorlarmış." dedi.

'SABOTAJ İHTİMALİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ'

Emekli Binbaşı Şahin Akdoğan da sabotaj ihtimalinin küçük de olsa bir köşede tutulması gerektiğini düşünüyor. Akdoğan, "Mesela ben görevdeyken, piyade tüfeğiyle 50 metreden el bombasına ateş ettim ve patlattım" şeklinde konuşuyor. Akdoğan'a göre, el bombasının yere düşerek patlama olasılığı düşük. Ancak çok yüksekten yere çarpması durumunda patlama gerçekleşebilir. Olayın nasıl gerçekleşmiş olabileceğine dair ise şu yorumda bulunuyor: "El bombaları sandık içinde kolay kolay patlamaz. Ancak kullanıma hazır bir el bombası depoya taşınırken kaza eseri patlamış olabilir. Ya da bir elektrik akımı el bombasıyla bir şekilde temas etmiş olabilir."

BOMBA İMHA EDİLİYORDU İDDİASI

Patlamayla ilgili Zaman'a konuşan emekli bir subay ise ilginç bir noktaya dikkat çekiyor. Adının açıklanmasını istemeyen emekli subay, "Kullanma zamanı geçmiş el bombalarının imhası da yapılıyor olabilir. Bu işlemde, el bombasının içindeki Tnt (patlayıcı) çıkarılır. Daha sonra boş bomba imha edilir. Böyle bir işlem yapılırken, sigaradan ya da başka bir şeyden gelecek küçük bir kıvılcım faciaya neden olur" diyor.

Bir başka iddia ise, söz konusu birlikte anti personel mayın bulunduğu yönünde. Ancak Türkiye 2004'te altına imza attığı Ottowa Sözleşmesi'yle birlikte bu tür patlayıcıları imha etmeye başladı. Anti personel mayınlarının envanterde gözükmediği ve kaydının bulunmadığı, fakat terörle mücadelede bazı noktalarda kullanıldığı iddiaları daha önce basına yansımıştı.))) 

ŞİMDİ SORALIM BAKALIM:

-PATLAYAN VE İSTİFİ YAPILAN BOMBALAR nereden gelmiş: SUSURLUK....

-KALEDE MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER İNCELENMİŞ Mİ? YA DA O ÖĞRENCİLERİ KURTARMAYA GİDEN EKİP?

-Orada, KALEDE KURTARMA OPERASYONUNUN DETAYI İNCELENDİ Mİ? ORADA KALAN BİR GÖREVLİ VEYA BAŞKA BİR ÖĞRENCİ VAR MIYDI Kİ?

-BU İKİ OLAYIN PEŞPEŞİNE GELMESİ TESADÜF OLABİLİR Mİ?

Şahsen ben bu konularda görevli birisi olsam bu konuya da objektifimi yönlendirir, konunun dibini bucağını araştırdım...

Maksadım, kimseyi suçlamak veya zan altında bırakmak değil; dediğim gibi, ÜLKEMİZDE YAŞANILAN BU ÜZÜCÜ DURUMLARDAN DOLAYI vatandaşlar olarak tabiri caizse yoğurdu üfleyerek yemekte, herşeyden şüphelenir duruma gelmiş bulunmaktayız...

Susurluk, kale, öğrenci, afyon, bomba, kışla kelimelerini yanyana getirince ihtimal bu ya demeden edemedik işte...

*

Sağlıcakla kalın...

Dilerim bu kötü haberleri gayri almayız...

 
Toplam blog
: 28
: 2100
Kayıt tarihi
: 14.04.09
 
 

1952 ankara-Elmadağ doğumluyum. 1975 yılında A.D.M.M.A' den makina Mühendisi olarak mezun oldum. 2..