Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Patlayan bombalar ve Canileri bekleyen son

Patlayan bombalar ve Canileri bekleyen son
 

Teröre Hayır


Güzel bir yaz gecesinin biraz sonra kabusa dönüşeceğini nereden bilebilirlerdi ki?
İnsanlıktan nasibini almamış canilerin gecelerine gözyaşı ve kan düşüreceği kimin aklına gelirdi ki?
İlk patlama sesini duyup olay yerine koşanlar ölüme doğru yol aldıklarını nasıl hissedebilirlerdi ki?
Dakikalar içerisinde patlayan iki bomba hepsini o çıkmaz sokakta yakalamıştı.

Ardı ardına patlattıkları bombalarla olay mahallini kana bulayanlar çoluk çocuk çok sayıda insanın kimisinin ölmesine kimisinin de ağır yaralanmasına sebep oldular.
Masum insanları katlederek teröre ve destekçilerine hizmet edenler bu yaptıklarının hesabının sorulmayacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Hangi terör örgütü olduğunuzu ve hangi lanet olası gaye ile böylesi bir eyleme soyunduğunuzu hiç merak etmiyoruz. Bu güzel ülkede hakim kılmaya çalıştığınız puslu havadan da hiç korkmuyoruz. Elbet gün gelecek siz ve sizin gibilerin bu ülkeden kökü kazınacak. Sizin gibi canileri berbat bir sonun beklediğinin farkında değil misiniz? Sizlere insan diyemiyoruz çünkü insana ait hiçbir hasleti taşımıyorsunuz. Masum insanların canına kıyarak hedeflerine ulaşacağını sanan sizleri yeniden insan olmaya davet ediyoruz. Sizleri insan olmaktan çıkaran sapkın ideolojiye lanet okuyoruz. Dileriz etkisinde kaldığınız sapkın ideolojinin tesirinden kurtulur ve başka yüreklerin yanmasına sebep olmazsınız.

Olayın faillerine duyduğumuz öfkenin yanı sıra bazı medya kurumlarına da tepkimiz büyük. Patlama ile ilgili görüntüleri izlerken televizyon yayıncılığındaki ihtirası görüp irkildik. Olay yerinde çekilmiş ve canhıraş bağıran vatandaşlarımızın video görüntülerinin pervasızca yayına koyulması hepimizin üzerinde şok tesiri yaptı. Her terör olayı sonrasında yetkililerin yaptığı onca uyarıya rağmen her defasında medyanın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemesi çok üzücü. İzlenme oranlarında birkaç puan fazla alıp öne geçmek için insanlarımızı panik havasına sokmak ne kadar etik? Her elim olay sonrasında o kanlı görüntüleri görmekten bıktık. Bu olayı TRT’den izlerken olayla ilgili pek çok ayrıntıyı öğrendim ve haberin yansıtılışından hiç rahatsız olmadım. Fakat daha sonra özel bir kanaldan haberleri takip edeyim dedim ama ne yazık ki ekrana gelen görüntülere tahammül edemedim. O görüntüleri izleyip etkilenmemek, paniğe ve karamsarlığa kapılmamak mümkün değildi. Bu tarz yayıncılıkla sadece bu eylemi gerçekleştirenlerin gayelerine hizmet ettiklerinin farkında değiller mi? Medyamız ne zaman tüm fertleriyle sorumlu yayıncılık ilkelerini dikkate alarak görevlerini yapacak merak ediyorum.

Önümüzdeki günlerde emniyet güçlerimiz ve konuyla ilgili uzmanlar bu olayla ilgili çeşitli açıklamalar yapacaklardır. Her ne kadar konunun uzmanı olmasak da birçoğumuz bu tür terör olaylarıyla verilmek istenen mesajı az çok algılayabiliyoruz. Bu tür eylemlere karşı bizden beklenenin dışında tepkiler vermeliyiz. Hakim kılınmak istenen o karamsar ortamın ve panik havasının oluşmasına asla müsaade etmemeliyiz. Bu zor günlerin geçeceğine ve güzel günlere erişeceğimize olan inancımızı her daim korumalıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere kararlı duruşumuzla en güzel cevabı vermeliyiz. Kirli ve karanlık hesaplar peşinde koşanların derdest edilmesi ve hesaplarının boşa çıkması için dualar etmeliyiz.

Devletimizin ilgili kurumlarından ve güvenlik güçlerimizden perde arkasındakileri ortaya çıkartmalarını bekliyoruz. Ülkemizde aydınlanmamış faili meçhul cinayet ve terör olayı görmek istemiyoruz. Güvenlik güçlerimizin özverili çalışmalarını görüyor, aynı kararlılık ve azimle huzuru bozmaya çalışanların üzerlerine gitmelerini istiyoruz. Memleketimiz huzur ve istikrar içinde yolunda ilerlerse eğer bu ülke insanını çok güzel günlerin beklediğine yürekten inanıyoruz.

Acımız çok büyük. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına da metanet ve sabır diliyorum. İnşallah böylesi üzüntülere sebep olanlar da en kısa zamanda layık oldukları sonu tadarlar.

 
Toplam blog
: 24
: 860
Kayıt tarihi
: 01.11.06
 
 

1977 yılında Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde dünyaya geldim. 1998 senesinde Yıldız Teknik Üniversites..