Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pazarda Yazık Markette Kazık

Müşteri/tüketici bıkkın çaresiz. Sorun sadece pahalılık değil bir kısım esnaf tarafından aldatma, kötü davranma ve daha neler neler.

Tüketici/müşteri parasıyla bir şeyler alıp kullanmak, tüketmek, yemek içmek istiyor. Aslında esnaflık yapan kimseler de ürün satıp para kazanmak istiyor.

Ama işte bu tamamen normal alışveriş denen olayın alanı da satanı da memnun ve mutlu etmesi gerekir. Üst tabaka denilen zenginler ile onların alışveriş ettikleri kimseler mutludur.

Paranız yoksa sadece malın kötüsünü almıyor kötü muameleye de maruz kalıyorsunuz. Pazar yeri mutlu alışveriş yeri değildir. Ben yiyeceğim/kullanacağım şeyi seçip almalıyım ama dokundurmuyor.

Tamam kendin ver ama iyi niyetli değil. Ürünlerin çürüğü olur, sakatı, olmamışı vs. Yollarda ezilmiş, bozulmuş, çürümüş. Uzaktan getiriyorsun üçte biri böyle. Iskartaya ayırıp maliyete ekleyeceksin ki ekliyorsun zaten, fire var diyerek 1 liraya alıp 5 liraya satıyorsun. Bir de çantamıza çürük meyve sebze dolduruyorsun.

İnsanlar mecbur nasılsa ucuz değilse bile markete göre üç kuruş aşağı belki, sırf bunun için. Ben pazara gidince sopa yemiş gibi oluyorum. Sadece fiyat değil davranış tarzı. Rencide oluyorum döver gibi mal satıyorlar! Seçip iyisini önüne diziyorlar ve ürünü öyle sanıyorsun. Aldığınla gördüğünün hiç alakası yok, arkadan dolduruyor. Yarısı çürük, ezik, bozuk… Fire diye maliyete ekle yine de vatandaşa… Neyse!

E markette de biraz pahalı. Herkes alamıyor. Valla imkânınız varsa pazara gitmeyin. Üç kuruş fazla verin marketten alın. Ya aslında ben markete karşıyım. Bizi sömüren kapitalist zihniyet. Elbette pazara gitmek isterim ama insanlar dürüst değil. Bugün biz marketten alışveriş ediyorsak nedeni pazarcıların davranışı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..