Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Penguenler

Penguenler
 

Canlılar dünyasında Penguenlerin özel bir anlamı var benim için. Özel olma sebepleri kutuplarda yaşamaları ya da sevimli olmaları değil. Yaşama öyle bir sarılışları var ki, emek olmadan ayakta kalmalarına imkân yok. Hele nesillerini devam ettirmek için harcadıkları zor bir dönem var. Oysaki canlılarda anneler yavrularına belli bir dönem bakar. Sonra yaşamını idame ettirmek canlının yetenek ve azmine bağlıdır.

Penguenlerde ise tam bir eşitlik, sabır ve emek mücadelesi var. Eğer yeni yumurtlamış dişi penguen yumurtasını buza bırakırsa anında çatlar ve yeni bir yavru olma ihtimali kalmaz. Bu görevi erkek penguen alır ve kuluçkaya yatar. Yere düşürülmeden alınan yumurta özenle ayakların üzerinde durularak yol alır erkek penguenler. Anne penguen ise yemek bulmak zorundadır çünkü uzun zamandır midesi boştur.

Biz insanlar genellikle bir tarafı kusurlu görür, yeteri kadar emek harcanmadığını ya da tölörans gösterilmediğinden şikâyet ederiz. Oysa herkes yapması gereken görevleri yerine getirse sanırım denge bozulmayacaktır. Fedakârlık hesapları yapar, özveriyi ıskalarız.

Kutuplardaki canlı türü Penguenler, biz akıl sahibi canlı varlıklar acaba hangimiz yaşamda daha çok yol almışız? Birde onların dünyasını elimizle yok etmesek belki de daha çok şey öğreneceğiz.

Buzulları erittiğimiz gibi insanlıklarımızı da eritmeye başladık. Penguenler buzullarda yok olurken içinde bizlerde eriyoruz. Bilmem farkında mıyız?

 
Toplam blog
: 9
: 433
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimini bitirdim. Yazmayı, okumayı, yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. ..