Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pizza Poğaçalar

Pizza Poğaçalar
 

Merhaba,

Kendi mutfağımızdan çıkma hamur işlerimizden kıymetlisi yoktur. Mis gibi kokusu mutfağınızı sardığında fırın kapağını açıp onu ilk karşılayan siz olursunuz. Bundan da önemlisi kendi iradenizle koyduğunuz malzemeleri bilmek. Taze taze ve sıcacık olmaları da cabası. İşte denemekten  hiç pişman olmayacağınız bir tarif.

Malzemeler: Un, sıvı yağ, süt, 1 paket kuru maya, yumurta.

İç harcı için: Peynir, domates, biber.

Tarif: 1 paket kuru maya 1 su bardağı  ılık suda eritilir.Sonra  1  su bardağı ılık süt eklenir. 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, çok dolu olmayan  5 su bardağı un ile karıştırılır. Mayalanması için beklenir. 1 saat sonra mandalina ebadında parçalar alınıp daire şeklinde merdane ile  orta kalınlıkta açılır. Her iki yanı  yanlardan 2 cm uzaklıkta  yukardan aşağı 5 cm. kadar bıçakla dik kesilir. Peynir, biber, domates karışımı  konur.Kesilen parçalar harcın üzerinden birbirinin aksi tarafına  geçirilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp 180 derecedeki fırına verilir. Sizler harcını sosisli, kıymalı, pastırmalı, kaşarlı da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.