Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Pizza Tost Efsanesi

Pizza tost!

“Pizza mı, tost mu?”  sorusunu cevaplayamayan, hangisini yesem diye düşünen tüketiciler için üretici şöyle demiş olabilir: “ Şş sakin, ikisini de bir anda cup.”  Hamurumsu gıda tüketiminden uzak durmak isteyenler internetten okuyorsa geri tuşuna bassın, gazeteden okuyorsa sayfayı çevirsin çünkü biz hamurcular(arada sırada) izninizle bu köşede birazcık parti yapabiliriz.

Yıl 2003-2004 ortaokuldayız…   

Üniversite yıllarında arkadaşlarla konuşurken cümleye böyle başladığımda “ Ne ortaokulmuş sizinkisi de arkadaş.” tepkileri geliyordu. Sahiden haklılar, anlat anlat bitmez. Erkeklerin askerlik anılarıyla kapışır. Ortaokul döneminin bizim nesilde bıraktığı tat çok başka. Bu tadı sadece 2003-2006 Şehitler İlköğretim tayfası bilir. (Hepsine çiçekler, sevgiler.) Neyse ben yine herhangi bir anıya başlamadan yazıya geçiyorum. İşte bizim o dönemki kantinimizde üçgen böreği tost makinasında ısıtılmış şekilde yemeyi bir de pizza tostu çok severdim. (Sıradayken dirseğinle yanındakini iktirmeceler.) Hala kokusu, tadı aklıma gelince gülümserim. Geçen gün bir anda yeni “Pizza Tost” ürününü görünce direk beynimde alt yazı olarak bu dönemler geçti. Bu ürün, pizza tadını tost görünüşünün içinde saklıyor. İçi dışı bir değil anlayacağınız. Her şeyi çok içine atmış bu ürün, dışarıya pek yansıtmıyor.

Üretici kolaylık sağlamış, 8-10 dakika içerisinde tost makinasında bizlere hazır hale geliyor. 250 gramlık paketlerde karşımıza çıkan pizza tostun, birçok tüketiciyi okul yıllarına döndürdüğünü düşünüyorum. Eminim bu duygusal yakınlıkla tüketmek isteyenler olacak seni. Ortaokul, lise, üniversite kantinlerinin hatırlanan ismisin, bu dönemde de seni aramızda görmek güzel bir duygu, hoşgeldin!

Not: “Eski kantin fenomeni kendisi.”

Sağlıkla Kalın!

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..