Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '12

 
Kategori
Restoranlar
 

Pizzanın Adı, Şarabın Tadı :)

Pizzanın Adı, Şarabın Tadı :)
 

Pizzeria Trio'nun internet sitesinden alınmıştır.


Ilık,  yağmurlu bir Cuma gecesinin menüsüne  "en çok ne yakışır " diye bir soru sorulsa, hiç duraksamadan "pizza ve şarap" derim.Hele de yanında keyifle sohbet edebileceğiniz birileri var ise...

Liseden arkadaşım Beyza’yla buluştuğumuzda; Cuma gecesiydi, yağmur yağıyordu, muhabbetin saatlerce uzaması mümkündü. Kare ası tamamlamak için  bir tek mekanı seçmek kalıyordu geriye. Mekan olarak ise aklımızda tek bir yer vardı, Pizzeria Trio.


Aslında Pizzeria Trio ‘yu sadece pizza & şarap mekanı olarak tanımlamak haksızlık olur. İtalya’dan özel olarak getirtilen taş fırında pişen pizzalarının yanında, özel sos ve baharatlarla hazırlanmış ev yapımı makarna & risottaları , akdeniz yeşillikleri ile hazırlanan salataları ile tipik bir İtalyan lokantası. Aynı zamanda sade dekorasyonu, kırmız- beyaz ekoseli masa örtüleri , tahta masaları ile de  kendinizi evinizin mutfağında hissettiğiniz şirin bir mekan.

Taksim meydanından Sıraselviler caddesine girince,  ilk sağdan ilerleyip, yaklaşık 50 metre ileride karşımıza çıktı mekan.Yağmurdan sırılsıklam olmuş şemsiyelerimizi bıraktık önce, ardından taş fırının yanındaki  yuvarlak masamıza yerleştik . Başlangıç olarak  ince dilimlenmiş fırında patlıcan, parmesan, mozzarella ve domates sostan oluşan  Melanzane Alla Parmigiana’yi şipariş ettik, yanında bir şişe İtalyan şarabı ile. Siparişimiz gelmeden kıtır tadımlık pizzalarımız geldi, zeytinyağı ile birlikte. Şaraptan ilk yudumu alıp, kıtır minik pizzaları ağzımıza attığımız an;  ne haftanın yorgunluğu ne de  gerginliği kaldı üzerimizde. Koyu bir muhabbete daldık, ta ki başlangıç olarak sipariş ettiğimiz Melanzane Alla Parmigiana enfes kokusuyla masamıza teşrif edene kadar.Arkasından pizza seçimlerine geçtik, ben tercihimi  ince dilimlenmiş bonfile, roka, parmesan, domates sos, mozzarelladan oluşan  Filetto’dan yana kullanırken; Beyza ise kalamar, karides, surimi, kiraz domates, kekik, domates sos, mozzarellalı  Di Mare’den yana yaptı.

Pizzalarımızı yarılamışken, tanıdık bir sima gözümüze çarptı Beyza’yla.Liseden sonra bir türlü görüşemediğimiz,  arkadaşımız Ceren.. Kısa bir şaşkınlık ve kucaklaşmanın ardından,  yuvarlak masanın başında 12 senenin acısını çıkarmaya başlamıştık, kahkahalalarla.

Bu güzel sürprizin üstüne tatlı olarak birşey almamayı tercih ettik, Ceren’in sufle tavsiyelerine rağmen.

5,5 saatin ardından Pizzeria Trio’dan ayrılırken; damağımızda muhteşem lezzetlerin, dimağımızda ise doyumsuz sohbetin tadı kaldı.

 

 
Toplam blog
: 20
: 1684
Kayıt tarihi
: 18.04.06
 
 

Sahneyle ilk tanışması henüz bir ana okul öğrencisiyken okuldaki yerli malı haftası kutlamaları için..