Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

PKK'den yeni açıklama ve Bozkurtların şovu

PKK'den yeni açıklama ve Bozkurtların şovu
 

Bu grubun bağlı bulunduğuDemokratik Halk Meclisi'nden yeni bir açıklama var


PKK'ye bağlı "Demokratik Halk Meclisi"nden dönüşlerle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bu arada fırsat bu fırsat dercesine ortaya çıkan Bozkurtlar, Kürtleri tahrik edici şov yapıyorlar. Başbakan Erdoğan, "Yola devam" sloganı yerine "Sil baştan" deyimiyle "demokratikleşme ve barış açılımı" konularında biraz yılgınlığa düşmüş gibi gözüküyor.

Demokratik Halk Meclisi'nin açıklama özeti şöyle: "Barış elçilerini karşılamaya gidenleri şov yapmakla suçlayan zihniyet ve buna tahammül edemeyen AKP hükümetinin açıklamaları provokasyondur. Ve süreci sabote etmektedir. AKP hükümeti, süreci baltalayacak açıklama ve tutumlardan vazgeçmelidir. Devlet, barış ve çözüm sürecinde samimi olduğunu Kürt hareketinin yaptığı gibi somut adımlar atarak göstermelidir. Devlet, barış elçilerinin taleplerini dikkate almalı çünkü bu talepler milyonlarca Kürdün ortak talep ve özlemleridir. "

Bu arada ortalığı sisli gören Bozkurtlar da çıktı ortaya. Bazı şehirlerde DTP'ye karşı küçük çapta saldırıya geçti ; Kürtleri tahrik edici şov yapmaya kalkıştı.

Daha önce sıkça "yola devam" diyen Başbakan Erdoğan, hem muhalefetlerin hem de diğer bazı unsurların tutarsız söz ve davranışları karşısında biraz yıpranmış gözüküyor. "sil baştan" deyimi, onun bu ruh halini yansıtıyor. Oysa hak bilinen yolda , insan tek başına kalsa bile yürüyebilmelidir.

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..