Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

PKK'ya çağrıyı kim yapacak?

PKK'ya çağrıyı kim yapacak?
 

Bunu Türkiye'deki bazı siyasiler de rahatça söyleyebilmeli.. Özellikle Hdp bu çağrıyı yapabilir mi ?


Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir dün çok önemli bir çağrı yaptı:

“PKK’yı tek taraflı, şartsız ve -artık geçici değil- temelli silah bırakmaya davet ediyoruz. Bu işin silahla çözülmeyeceğini herkes anlamıştır.”

PKK’ya yönelik bu kadar net bir çağrıyı Türk siyasetinde kimse yapmadı. AKP “silah bırakma” konusunu ağzında geveliyor. CHP konuyu

Sezgin Tanrıkulu’na ihale etmiş, durumu “idare” çabasında. MHP sadece “tepki” gösteriyor. HDP ne PKK’ya karşı ne PKK’dan yana görünmemek için manevralar yapıyor. Ama oylarını arttırmak elbette. Entel dantel takımına gelince; PKK’dan yana olmayı entelliğin gereği sayıyorlar. Hdp'ye oy vermeye devam diyorlar. Sivil toplum oluşumları da "karşılıklı silahlar dursun" demekten başka bir şey yapmıyor..

Bu bağlamda, Türkiye'de beklediğimiz tavır ve sağduyulu ses Almanya’dan geliyor. Kutluyoruz.

Seçimlerde HDP için oy isteyen, Hdp'yi desteklediklerini açıksa söyleyen Türk kökenli Alman Yeşiller Partisi eşbaşkanı (bu arada eş başkanlık sıfatına dikkat ) Cem Özdemir'i elbetteki kutluyoruz. Cesur bir hareket. Hatta aynı cesareti, Ermenistan'da soykırm anıtına çelenk koyarak da göstermişti.. Bu " Türkler Ermeni soykırımı yaptı" iddiasını kabul etmekti. Keşke biraz daha Türkiye sevdalısı olsaydı. Niyet bellidir. Ancak, pkk'ya gösterdiği tavır önemlidir.

Ama Cem bey'e soralım :

Bu cesur hareketini, pkk'ya silah satan ve desteklediği iddia edilen Alman devletini ve hükümetini neden eleştirmiyorsun. Eleştirebilir misin ? Onlara "pkk'ya silah vermeyin, desteklemeyin" diyebilir misin ?

Bunu ZOR SÖYLERSİN....

O yüzden senin sesin sinek vızıltısı gibi gelir eş başkan....

…..

Bugün pkk’nın var oluş nedenlerinden en önemlisi, aldığı dış desteklerdir. Bu destekler arasında siyasi ve sosyal desteklerin ötesinde, ciddi anlamda silah yardımı ve silah satımı yapan ülkeler var.. Pkk’nın paralarını himaye eden, onlara yol gösteren batı devletleri var.. Pkk’nın canilerini askeri eğitimden geçiren devletler var.. Bunların hangi devlet olduğunu yazmayayım. Ancak, isimleri bize pek de yabancı değil. Bize dost ve müttefik görüne ülkeler bunlar. Ve bu ülkelere de DUR diyebilecek siyasi irade gerekli… Çünkü pkk’ya  oturduğumuz yerden “silah bırak” desek de, başkaları “sakın ha silah bırakma, arkandayım “ diyor…  Elbette bu çok düşündürücüdür. Zira, aynı zamanda bu batı “pkk terör örgütü değildir” diyen bir batı… Güçlü batı desteğini alan pkk’da saldırılarını daha rahat yapıyor.  Artık çekinmeden de saldırıları üstleniyor. Ama öbür taraftan da “biz terör örgütü değiliz. İnsanlarımızı savunuyoruz” diyorlar. Adama sormazlar mı “ ulan Hakkari’nin dağlarında senin insanım dediğim Kürtlerin yerleşim birimi mi var ? Türk askeri sivil insanları mı öldürüyor ? Sen kendi vatandaşını bile öldürüyorsun“ demezler mi? Demiyorlar.. Ama pkk’nın ardında durmaya da devam ediyorlar..

İşte Cem Özdemir gibi kişilerin kahramanlık yaparken bunu da düşünmeleri gerekmez mi ? Söylemlerini geliştirirken, bu ülkelere de “pkk’ya desteğinizi durdurun” diyebilir mi ? Buna hdp ve diğer pkk uzantıları da dahildir, sivil toplum oluşumları da dahildir…

Bunu diyebildiğimiz anda dünya’da farkındalık yaratırız. Yoksa pkk “silah bırak” demekle silah bırakmaz. 

../..

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 92 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..