Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

PKK'ya serbest, ADD'ye yasak!

PKK'ya serbest, ADD'ye yasak!
 

Ülkemizde her şey tersine dönmüş gibi görünüyor. Neler oluyor, nasıl oluyor, aklın alması gerçekten zor. Ellerinde PKK bayraklı göstericiler Taksim Meydanında yürüyor, polis müdahale etmiyor. Denizli de ise Cumhuriyet Bayramı kortejine katılmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, polis müdahalesiyle gözaltına alınıyor. Bu manzara Türkiye Cumhutiyeti Devletinde yaşanıyor. Hatırlatıyorum, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti.

Konuyu biraz detaylandırayım; Henüz geçtiğimiz haftalarda, Habur'da yaşanan akıl almaz şova eş zamanlı olarak, İstanbul Taksim Meydanında sözüm ona bir grup DTP mensubu, ellerinde PKK bayrakları ve Apo posterleriyle kutlama yürüyüşü yaptılar. İzinsiz yapılan bu gösteri, üstelik yasa dışı pankartlar altında gerçekleşti. İşin diğer boyutu, gösteri daha önce işçi yürüyüşlerine dahi izin verilmeyen Taksim Meydanındaydı. Haberlerde aynen şu şekilde bir ibare kullanıldı; "Göstericilere herhangi bir müdahale yapılmadı". Yani polis sadece PKK bayraklarını ve Apo posterlerini izledi.

Şimdi gelelim düne. Yani 29 Ekim 2009 Cumhuriyet Bayramı. Yer Denizli. Cumhuriyet Bayramı törenleri için kortej yürüyüşü yapılıyor. Yaklaşık 200 kişiden oluşan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle korteje katılıp yürümek istiyorlar. Yani yasa dışı bir yürüyüş değil, bayram kortejine. Ellerinde ise siyasi bir pankart yok. PKK bayrağı ve Apo posterleri yerine, Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri var. Polis grubun yürüyüşe katılmasına izin vermiyor. Bunun üzerine grup durumu protesto ederek oturma eylemi yapmak istiyor. Polis müdahale ediyor. 50-60 yaşlarındaki kadınlar kalkanlarla itiliyor. Kadınlar "yavrum yapmayın" diye yalvarıyor. Yetmiyor, yaka paça göz altına alınıyorlar. Peki hangi suçtan?

Allah aşkına biri bana yanıt versin! Bu kişiler hangi suçtan gözaltına alınıyorlar? Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşımaktan mı? Bu nasıl bir Devlet anlayışıdır? Bir tarafta eli kanlı terör örgütü bayrakları, Apo posterleri taşıyan yasa dışı gösterilere müdahale dahi edilmezken, diğer tarafta sırf Atatürkçü oldukları için insanlar nasıl hırpalanıp göz altına alınabilirler?

Hadi bunu bıraktık. Harç zamlarını protesto eden 20-30 öğrenci, gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefetten dağıtılılarak göz altına alınıyor. Peki PKK'lılar yürürken bu yasa nasıl hiçe sayılıyor. Ülkemizde mevcut yasalar PKK'lılara işlemiyor mu?

Gerçi üstüne basarak pişman olmadıklarını söyleyen ve örgüte bağlılıklarını ilan ederek, onun talimatı ile Türkiye'ye gelen teröristler, nasıl ki pişmanlık yasası ile serbest kalıyorsa, ülkemizde bölgesel, hatta bölgeci bir hukuk sistemi mi oturmakta? Hukukçu biri varsa lütfen beni aydınlatsın...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..