Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Play off sistemi aslında tam bize göre

Ne yalan söyleyim; play off sistemini ilk duyduğumda bu ne saçma sistem, 34 haftanın lideri şampiyondur. Fazladan  maç yapmak angaryadan başka bir şey değil. Ayrıca normal sezonun liderinin şampiyon olamaması gibi bir sonuç doğurur ki bu da hakkaniyete sığmaz diye düşünüyordum.

Ama sezon sonu yaklaştıkça bu sistemin aslında tam da bize göre olduğunu farkettim. Hatırlarsınız; geçmiş sezonlarda ligin son 3-4 haftasında düşme ve şampiyonluk potası haricindeki takımlar ununu eleyip, eleğini asmış vaziyette formalite maçları oynarlardı. Hatır şikesi, yatmalar, kalkmalar gırla giderdi. Büyük dediğimiz takımlar bile yeri gelir 6-7 eksikle rakip karşısına çıkar, şampiyonluğu etkiledikleri bile olurdu!

Bu sene gördük ki hedefi olunca hiç bir takım yatmaya hatır şikesine teşebbüs dahi etmedi. Kıran kırana maçlar oynandı. Sivasspor play off sistemi olmasaydı Samsun karşısında bu kadar dişli oynarmıydı? Hasılı kelam bu sene herkes adam gibi oynadı sonuna kadar. Kim olursa olsun şampiyonlukta hakedene gitmiş olacak. Demek ki herkes hakettiği şekilde yönetilirmiş. Boşuna dememişler deveye diken bize play off sistemi... 

 

 
Toplam blog
: 2
: 27
Kayıt tarihi
: 09.04.12
 
 

Eskiden mahalle maçları yapardık. Şimdi ne mahalle kaldı ne dostluk. Kaybettiğimiz şey samimiyet...