Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pofidik Hamur

Pofidik Hamur
 

MALZEMELER:

3 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 çay kaşığı dolusu karbonat

2 çay kaşığı tuz

2-3 su bardağı un

Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Yoğurma kabında yoğurt  ve yumurtayı kaşıkla karıştırın

Tuz, karbonat ve unun tamamı olmayacak şekilde ekleyip yoğurun

Eğer ele yapışıyorsa kalan unu ekleyin

Elimizi temizlemek için de un alıp elimizi ovuşturmalıyız. Rahatlık olur.

Yoğurduğunuz hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın

Bardak ağzı veya kalıpla kesip kızgın yağa atın

Tava içinde çok sıkışmayacak sayıda atalım
Ateşi arada kısın ki yağ çok yanmasın
Aşırı kızartmadan,pembe olunca kağıt havlu üzerine alın

 AFİYET OLSUN..

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
  

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..