- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pofidik Hamur
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı dolusu karbonat
2 çay kaşığı tuz
2-3 su bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Yoğurma kabında yoğurt ve yumurtayı kaşıkla karıştırın
Tuz, karbonat ve unun tamamı olmayacak şekilde ekleyip yoğurun
Eğer ele yapışıyorsa kalan unu ekleyin
Elimizi temizlemek için de un alıp elimizi ovuşturmalıyız. Rahatlık olur.
Yoğurduğunuz hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın
Bardak ağzı veya kalıpla kesip kızgın yağa atın
Tava içinde çok sıkışmayacak sayıda atalım
Ateşi arada kısın ki yağ çok yanmasın
Aşırı kızartmadan,pembe olunca kağıt havlu üzerine alın
AFİYET OLSUN..
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın