Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Portekiz:2 - Türkiye:0

Portekiz:2 - Türkiye:0
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Milli Takım'ımız EURO 2008'in açılış gecesinde ilk maçını Portekiz ile oynadı. Aylardır süren heyecan dün akşam, oynanan futbolla ve alınan skorla hüsrana dönüştü. Avrupa Şampiyonası'na, Portekiz'e 2-0 yenilerek başlayan Millilerimiz grubunda son sıraya yerleşti.

Grubumuzdaki diğer maçı, aynı zamanda da Avrupa' Şampiyonası'nın açılış maçını, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan ev sahibi İsviçre 1-0 kaybetti. Portekiz 3 puanla 1., Çek Cumhuriyeti 3 puanla 2., İsviçre 0 puanla 3., Türkiye 0 puanla 4. sırada yer aldı.

Milli Takım'ımız dün akşam çok kötü bir futbol segiledi. Savunma anlayışı çok azdı. Millilerimiz'deki ileri çıkma ve gol atma isteği ve aşırı heyecan, istenen oyunun oynanmasına engel oldu. Böyle olunca da ne ileri çıkabildik, ne gol pozisyonuna girebildik, ne topu ayağımızda tutabildik, ne de gerektiği gibi savunma yapabildik. Bu başarısızlıkların hepsi tek bir maçta toplanınca haliyle yenildik.

Ne Tuncay, Tuncay gibi, ne Hamit, Hamit gibi, ne Nihat, Nihat gibi oynadı. Mevlüt kalecinin üzerine attığı tek şut dışında topu ayağında tutamadı. Tuncay yerde miydi gökte miydi belli değildi, ilk kez milli olmuş gibiydi... Hamit'in o çalımları, şutları mazide kalmıştı. Nihat'a neredeyse top değmedi.

En iyi oynayanlar Servet, Emre Belözoğlu, Sabri, Kazım, Aurelio... Sakat olmasına rağmen savunma güvenliğini bırakmaya Servet alkışlanmaya değerdi. Kaptan Emre iyi oynadı, çalımlar attı fakat top Emre'nin ayağından çıktığı anda rakip takıma kaptırıldı. Sabri ikinci yarıda oyuna girdi ve buna rağmen oyuna anında adapte oldu ve futbolu güzeldi. Kazım sağ kanatta beklenenden başarılıydı. Aurelio her zamanki gibi güzel oynadı.

Portekiz'den 2 gol yedik ama Milli Takım'ın en başarılı oyuncusu Kaleci Volkan'dı diyebilirim. Çünkü bu kadar kötü oyuna rağmen 2 tane gol yemek büyük başarı... Portekiz'in toplam üç tane topu direkten döndü... Şans yanımızda olmasaydı daha farklı yenilebilirdik.

Oyuncu değişiklikleri ne derece doğruydu tartışma konusu yapılabilir ancak benim kafama takılan şu: "Arda dün akşam neden yoktu?" Fatih Terim Tuncay'ın yerine Arda'yı alabilirdi...

Bu arada 4 oyuncumuz bu maçta sakatlandı. Bu oyuncular Servet, Emre Belözoğlu, Gökhan Zan ve Hakan Balta.

Hakemi de maçı iyi yönetmedi. Ya Türkiye çok faul yaptı, ya da Türkiye'ye ilk kez bu kadar az faul yapıldı. Portekiz'li oyuncular üflesen yıkıldı, hakem düdüğünü çaldı ve faulu verdi. Bize yapılan hiçbir faulu vermedi, devam dedi. Kazım rakip takımın oyunsularına dokunsa bile hakem faul düdüğünü çaldı. Portekizliler eliyle oynadı ama hakem görmedi. Zaten yediğimiz ikinci gol, verilmeyen faulun ardından geldi.

11 Haziran da İsviçre ile oynayacağız. Çek Cumhuriyeti'ne yenilen İsviçre, Türkiye karşısında maça son gücüyle asılacak. Kesinlikle galip gelmek isteyecek ve bizi oldukça zorlayacak. Tabii biz de aynı durumdayız ama futbolumuz ortada. İsviçre maçında da böyle oynarsak Avrupa Şampiyonası'ndan erken döneriz...

Tek tesellim: 2002 Dünya Kupası'nda da ilk maçımızı kaybetmiştik ve o şampiyonada dünya üçüncüsü olmuştuk.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..