Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Pozitif yaşam

Hayatta hangi hal ve durumda olursa olsun, içinde bulunulan ruh hali kişiden kişiye her zaman çok ama çok farklılık gösterir. Bir insanın ruh halinin oluşumunda içinde bulunduğu ortam ve vaziyetlerin çok etkili olduğu muhakkak önemli bir gerçek olarak karşımızda durur. Yeryüzünde yaşayan tüm insanların ruh hali zamana, saate, günlere, aylara ve yıllara göre oldukça değişiklik gösterir. Bazı gün ve zamanlarda insan çok kötü bir ruh haline sahip olurken, bazen de tam tersi bir ruh hali mevcut olabilir. Bu şekilde ortaya çıkmış olan pozitif veya negatif sonuçlar insanın elinde olup, değişip değişmemesi konumuda kesinlikle kendi kontrolü altındadır. Bu oto kontrolün tam olarak sağlanması ise; baştan sona kişinin kendi elinde olan yönetimi ile ilgilidir. Eğer bu yönetim yerinde olursa, kişi yönünden artı kazanımlar doğurur. Bu artı kazanımlar insan hayatının her aşamasında kendinin gelişimi, ilerlemesi ve başarılı olması yönünden çok önemli güç, kuvvet ve iktidar nasip olacaktır. Hele hele de kazanımları kaybetmeden üzerine bol bol koyarak daha da ileri bir seviyeye gelebilmek de insan için son derece mükemmel sonuçlar doğuracaktır. Bir insan yaşadığı süre içinde, kendini rahat  bir ruh halinde hissetmeli, hiç kasmadan gayet rahat hareket ederek, sürekli olumlu veya pozitif düşünce sistemini hayatına tatbik etme gayretinde olmalıdır.

Eğer gerçekten bir insan olumlu bir tarzda yaşamak ve mutlu olmak istiyorsa, kendini devamlı pozitif imgelerle besleyerek negatifliği sıfır noktasında tutmalıdır. İşte bu formatta hareket edebilen insan, her yönden fayda değeri maksimum olan bir noktada olacaktır. Bir insan her zaman hayattan tad almayı çok iyi bilmeli, mutlu ve huzurlu şekilde yaşamaya azami gayret göstermeli, sürekli pozitif veya olumlu yönde kendini ilerletme çabası içinde olmalıdır. Hayatı her zaman pozitif yönleriyle kabul etmeye çalışan bir insan, aslında mutluluk adına çok önemli adımları atma başarısı göstermiştir. Bu başarıyla süslenen hayat ağacı; insanın her anında kendine çok renkli bir yaşam ortaya koyar. 

Her zaman bilinçli ve sağ duyulu olmaya özellikle ama özellikle özen göstermeli, kendini sürekli şarj ederek yaşamaya çalışmalı, gerektiğinde de deşarj olmayı çok iyi bilmelidir. Çünkü insan bazı zamanlarda oldukça ruhsuz bir durum içinde olabiliyor. İşte bu ruhsuz konumdan kurtulmanın yollarından biri de, hem maddi hem de manevi ilimlerden çok ama çok iyi nasiplenmektir. Böylelikle insan yaşarken deposunu çok ama çok iyi doldurmalı, gelecek adına mükemmel bir yatırım yapmalıdır. Yani mecazen aküsünü çok ama çok iyi bir şekilde şarj etmeye çalışmalı ve bu şekilde; ruhsuzluk, mutsuzluk gibi bunalımlı ve sıkıntı içeren hallerden çok çabuk kurtulabilsin.

Sonuç olarak; biri nsanın günlük ruh hali yaşadığı veya nefes aldığı müddetçe çok önemlidir. O nedenle güne Sağlıklı ve Zinde başlamaya özellikle çaba göstererek, bilinçli bir yaşama her zaman merhaba demelidir. Şu gerçeği de hiç bir zaman aklımızdan çıkarmadan yaşamalıyız. Sağlıklı ve düzenli bir yaşam için sürekli GELİŞİM, GELİŞİM. Hem ruhen hem de bedenen gelişimden hiç ama hiç vazgeçmemeliyiz.

 

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..