Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

PPK öncesi temkinli bekleyiş

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bugünkü faiz kararı ve bankaların bu hafta açıklanmaya başlanacak 2013/2Ç finansal sonuçları öncesinde dün temkinli seyrin hakim olduğu endeks güne hafif pozitif bir başlangıç yaptıktan sonra ilk seansın genelinde 76,000 – 76,400 bandında, ikinci seans ise 75,500 – 76,000 bandındaki yönsüz seyrettikten sonra günü 57 puan eksi ile 75,816 seviyesinde tamamladı. İşlem hacmi ise 1,803 milyon TL ile son dönem ortalamasının altında gerçekleşti.

Yurtdışı borsalarda ise Avrupa borsaları kısmen artıda kapadı. Ekside kapatan İngiltere FTSE Endeksi ve Almanya Dax Endeksinde yataya yakın kapanışlar söz konusuydu. ABD'de ise S&P 500 endeksi dün üçüncü günde de rekor yüksek seviyeden kapandı. DOW ise, McDonald's'ın açıkladığı zayıf bilanço sonrası kazanımlarının bir kısmını geri verse de günü pozitif tarafta tamamlamayı başarabildi.

Bugüne baktığımızda Asya tarafının Çin öncülüğünde yüzde 1’in üzerinde yükseldiğini görüyoruz. ABD ve Avrupa vadelileri de yüzde 0,25 civarı artıda.

GÜNDEM
Yurtdışında piyasaları etkileyecek önemli verilerin beklenmediği günde yurtiçinde Hazine’nin, 12 ay vadeli iskontolu tahvil ihracı, Turizm Bakanlığı’nın açıklayacağı Haziran ayı turizm istatistikleri ile TCMB, PPK faiz kararları takip edilecek.

PPK toplantısına ilişkin beklentiler TCMB’nin faiz koridorunun alt bandını sabit tutarak, koridorun üst bandını 50 ile 100 baz puan arasında artırması yönünde yoğunlaşıyor.

TEKNİK OLARAK
Güne yurtdışı piyasalardaki pozitif seyre paralel alımlarla başlamasını beklediğim endeksin PPK öncesi hafif pozitif temkinli seyir izlemesi muhtemel gözüküyor. İlk seans için 76,500 direncine yakın bölgede PPK kararlarını beklemesini düşündüğüm endekste ikinci seans faiz kararları sonrası ise sert hareketler görülebilir. Bu manada yukarı yönlü 76,500’ün geçilmesi yada aşağıda 75,000 desteğinin kırılması yön konusunda ilk işaret olacaktır.

Bol Şans
Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..