Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pratik pide hamuru

Sevgili arkadaşlarım,

malzemeler:

1 su bardağı zeytinyağı

2 su bardağı ılık su ( su yerine arzu edenler, süt kullanabilir.lezzetli oluyor)

2 yumurta akı

1 paket yaş paket maya

1 şeker kaşığı şeker

ve tuz

Yapılışı:

Bütün malzemeyi hep beraber karıştırıp çok katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığın da hamur elde edin.

Bu hamur buzdolabınızda sonraki zamanlar da da kullanılmak üzere durabiliyor.

Hava aldırmaz kaplar da.

Harcı için:

kavrulmuş soğanlı kıyma

harşlanmış patates

kavrulmuş ıspanak

Nasıl arzu ederseniz.

Mayalanmış hamuru 3e veya 4 e bölün dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra içine arzu ettiğiniz malzemeden koyup kapatın. Ters olarak fırın tepsisine koyun. 175 derece ısıtılmış fırın da üzerini yumurta sarısı sürdükten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin...

Fırından çıktıktan sonra istediğiniz incelikte dilimleyip servise hazır hale getirin...

NOT- Tepside hazırladıktan sonra 10 dakika hamuru orda dinlendirirseniz sonuç daha güzel olacaktır... Daha yumuşak yumuşak...

Afiyet olsun efendim.

Selam ve saygılar...

 
Toplam blog
: 59
: 22888
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..