- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pratik pide hamuru
Sevgili arkadaşlarım,
malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su ( su yerine arzu edenler, süt kullanabilir.lezzetli oluyor)
2 yumurta akı
1 paket yaş paket maya
1 şeker kaşığı şeker
ve tuz
Yapılışı:
Bütün malzemeyi hep beraber karıştırıp çok katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığın da hamur elde edin.
Bu hamur buzdolabınızda sonraki zamanlar da da kullanılmak üzere durabiliyor.
Hava aldırmaz kaplar da.
Harcı için:
kavrulmuş soğanlı kıyma
harşlanmış patates
kavrulmuş ıspanak
Nasıl arzu ederseniz.
Mayalanmış hamuru 3e veya 4 e bölün dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra içine arzu ettiğiniz malzemeden koyup kapatın. Ters olarak fırın tepsisine koyun. 175 derece ısıtılmış fırın da üzerini yumurta sarısı sürdükten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin...
Fırından çıktıktan sonra istediğiniz incelikte dilimleyip servise hazır hale getirin...
NOT- Tepside hazırladıktan sonra 10 dakika hamuru orda dinlendirirseniz sonuç daha güzel olacaktır... Daha yumuşak yumuşak...
Afiyet olsun efendim.
Selam ve saygılar...