- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 6468
Prenses pasta

Çocukluğumuzdan bu yana severek yediğimiz nostaljik bir pasta bu aslında. Yakınımızdaki bir pastane yıllardır sipariş üzerine yapar. Bir kaç kez yapmaya kalkıştım. Ama kurabiye kısmı bizim bildiğimiz tür tereyağlı kurabiylerden olduğu için biraz ağır bir lezzette oldular. Hem bisküvi gibi olmalı hem de krema ile şişip kekimsi bir dokusu olmalı diye düşünürken annem ''o zaman amonyakla hazırlanır '' dedi. Bende öyle denedim. Yarım ölçü ile hazırladım. Ama küçük bir iki farkla. Tam da istediğim gibi oldular. Diskleri bir 15-20 gün serin bir yerde sakayabileceğim için hazır bir kurtarıcı olarak ta çok güzel. Biraz fazla hazırlayıp, geri kalanı saklayabilirim böylece.
Malzemeler:
1 yumurta
1 2çay bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu şeker
1/2 yemek kaşığı amonyak
3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
kreması:
1 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1+1/4 çay bardağı şeker
1 silme çay kaşığı muzlu puding(muz tadı çok yakışıyor-yoksa krema sürerken pasta arasına 1 ince dilim muz yerleştirin)
1 paket vanilya
1 silme yemek kaşığı tereyağ
kenarları için:kase hindistan cevizi rendesi
üst kaplaması için:
80 gr.çikolata(bir paket-bitter olursa daha güzel)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1, 5 yemek kaşığı su
Yumurta, yağ, amonyak, süt ve şeker bir kasede karıştırıp; yavaş yavaş un eklenerek yoğurun. 1/2 saat kadar dinlendirilip (üzeri örtülü) hafif unlu zeminde merdane ile incecik açın (mantı inceliğinde) Ben büyükçe bir bardağın ağzını kesmek için kullandım. Hamur bitene kadar açıp, bardakla kesin. Fırın tepsine yerleştirin(sık aralıklarla yerleştirin) 180 derece fırının orta kısmında altı üstü hafif pembeleşene dek pişirin. Yaklaşık 42 adet disk çıkıyor.
Krema için: Tereyağ dışındaki tüm malzemeyi iyice karıştırıp pişirin. Ocaktan alınca tereyağ ekleyin. 1-2 dk. çırpın. Sıcakken disklerin üzerine sürüp 2 veya 3 adet üst üste yerleştirerek pastacıklar oluşturun. Ben misafirlerim için birer tane doyurucu 3 katlı hazırladım. Ama pastane 2 şer katlı olarak yapıyordu. Kremayı diskler biraz çekince sıcak kremayı (ılıyınca biraz ısıtıyorum) bu kez bir bıçak yardımıyla kenarlarına sürüp, hindistan cevizine bulayın.
Üzeri için: Çikolata, tereyağ ve su karışımını benmari usulü ile (buhar üzerine oturtarak) eritin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla üzerlerine sürün (taşırmamaya gayret edin)
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=240
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Kaç gündür görüyorum bu blogu ... Ama yapamadım yaa . Bende istiyorum bana ne!... Elinize sağlık harika yaa...
Portakal Çiçeği ve FISILTI 19.11.2007 12:03pastanın içerisindeki amonyak aktarlarda bulunan ,gayet hijyenik;) gıdalarda kullanılabilen bir madde.zaten pişerken kokusu çıkarak tamamen uçuyor.kabartıcı bir madde olarak kullanılıyor.ama aynı pastayı kabartma tozu ile yapamayacak kadar farklılık yaratıyor.sevgilerimle
Defneyaprağı 17.11.2007 23:38sevgili Defne yaprağı. Bu amonyak, temizlik maddelerinin içinde bulunan amonyaksa gayet hijyenik bir pasta olacağı kesin:)))) Görüntüsü çok güzel de, tam anlayamadım bu konuyu. Sevgilerimle.
Kwan Yin 17.11.2007 14:04Şu an sevgili eşim, elinde kağıt kalem blogunuzu kopyalıyor. Tadına bakınca ben yorumumu yazarım . Sizin kaleminize sağlık, eşime kolay gelsin, bana da afiyet olsun.. Sağlıcakla..
murat ertaş 16.11.2007 22:37