Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Prenses pasta

Prenses pasta
 

Çocukluğumuzdan bu yana severek yediğimiz nostaljik bir pasta bu aslında. Yakınımızdaki bir pastane yıllardır sipariş üzerine yapar. Bir kaç kez yapmaya kalkıştım. Ama kurabiye kısmı bizim bildiğimiz tür tereyağlı kurabiylerden olduğu için biraz ağır bir lezzette oldular. Hem bisküvi gibi olmalı hem de krema ile şişip kekimsi bir dokusu olmalı diye düşünürken annem ''o zaman amonyakla hazırlanır '' dedi. Bende öyle denedim. Yarım ölçü ile hazırladım. Ama küçük bir iki farkla. Tam da istediğim gibi oldular. Diskleri bir 15-20 gün serin bir yerde sakayabileceğim için hazır bir kurtarıcı olarak ta çok güzel. Biraz fazla hazırlayıp, geri kalanı saklayabilirim böylece.

Malzemeler:
1 yumurta
1 2çay bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu şeker
1/2 yemek kaşığı amonyak
3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un

kreması:
1 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1+1/4 çay bardağı şeker
1 silme çay kaşığı muzlu puding(muz tadı çok yakışıyor-yoksa krema sürerken pasta arasına 1 ince dilim muz yerleştirin)
1 paket vanilya
1 silme yemek kaşığı tereyağ

kenarları için:kase hindistan cevizi rendesi
üst kaplaması için:
80 gr.çikolata(bir paket-bitter olursa daha güzel)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1, 5 yemek kaşığı su

Yumurta, yağ, amonyak, süt ve şeker bir kasede karıştırıp; yavaş yavaş un eklenerek yoğurun. 1/2 saat kadar dinlendirilip (üzeri örtülü) hafif unlu zeminde merdane ile incecik açın (mantı inceliğinde) Ben büyükçe bir bardağın ağzını kesmek için kullandım. Hamur bitene kadar açıp, bardakla kesin. Fırın tepsine yerleştirin(sık aralıklarla yerleştirin) 180 derece fırının orta kısmında altı üstü hafif pembeleşene dek pişirin. Yaklaşık 42 adet disk çıkıyor.

Krema için: Tereyağ dışındaki tüm malzemeyi iyice karıştırıp pişirin. Ocaktan alınca tereyağ ekleyin. 1-2 dk. çırpın. Sıcakken disklerin üzerine sürüp 2 veya 3 adet üst üste yerleştirerek pastacıklar oluşturun. Ben misafirlerim için birer tane doyurucu 3 katlı hazırladım. Ama pastane 2 şer katlı olarak yapıyordu. Kremayı diskler biraz çekince sıcak kremayı (ılıyınca biraz ısıtıyorum) bu kez bir bıçak yardımıyla kenarlarına sürüp, hindistan cevizine bulayın.

Üzeri için: Çikolata, tereyağ ve su karışımını benmari usulü ile (buhar üzerine oturtarak) eritin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla üzerlerine sürün (taşırmamaya gayret edin)


http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=240

 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..