Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Prof. Necmettin Erbakan'ın vefatı üzerine

Prof. Necmettin Erbakan'ın vefatı üzerine
 

Prof. Necmettin Erbakan


Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefat etti.  

Ölüm, her canlı için mukadderdir. Bu gerçeği herkes bilir. Buna rağmen o, sarsıcı ve şok edicidir. En güçlüler bile ölüm karşısında acizdir, zavallıdır.  

Bir kere geldi mi kralmış, mafya babasıymış, aşiret reisiymiş, paşaymış, gerçek ya da onursal yargıtay başsavcısıymış, tarikat lideriymiş, zenginmiş, fakirmiş, makam sahibiymiş demez... saati dolanı alır götürür. Bu nedenledir ki, ölüm ibrettir. Anlayana nasihattir.  

Kur'an'ın Kıyamet Suresi'nde ölüm şöyle anlatılır. " Hayır hayır, ne zaman ki, can köprücük kemiklerine dayanır, 26 (Etrafındakiler, bunu) "tedavi edebilecek (doktor) kimdir?" derler. 27 Can çekişen, (artık) ayrılık vaktinin geldiğini anlar. 28 (Ölümün acısından) bacakları birbirine dolanır. 29 İşte o gün sevk, ancak Rabbinedir." 30  

Ölüm, öznesi için acı, nesnesi için hüzün vericidir. Ve dünyadaki en yalın gerçektir. Bu özelliği sebebiyledir ki o, zıt kutupları kaynaştırır. Tartışmaları, atışmaları bir süreliğine de olsa durdurur. Herkesi, ölene saygı noktasında birleştirir.  

SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatıyla bunun daha net bir hal aldığını görüyoruz. Siyasi liderlerin başsağlığı dileklerini, Sn. Erbakan'ın şahsına saygı ve hizmetlerini takdir ifadeleriyle dile getirmeleri, Genelkurmay Başkanlığı'nın taziye mesajı, "bunun açık örneğidir" diyebiliriz.  

Önceleri onu sevmeyen, hatta kayıp trilyon davasında aldığı cezayı az gören ve daha ağırına çarptırılmasını isteyen zevatın, Ak Parti'nin sahne almasından sonra, "Hocam, biz sizi yanlış anlamışız!" dediğini biliyoruz. Değerlendirmeyi bu noktadan yaptığımda, vefatıyla doruğa çıkan "Erbakan sevgisi" nin altında, "acaba gizli bir hesap mı yatıyor!" diye düşünmeden edemiyorum.  

Öyle ya, merhuma 28 şubattan önce ve sonra neler çektirmişlerdi. Demedik lâf, etmedik hakaret bırakmamışlar, "bunlar fasa fiso, rektörler başörtüsüne selam duracak" gibi bazı sözlerini hem alay, hem de aşağılama konusu yapmışlardı. Erbakan'ın bulunduğu yemekte rakı istemeyi, arkasından galiz küfürler savurmayı "marifet" sayan rütbeli askerler çıkmıştı.  

Refah Partisi'ni kapatmışlar Erbakan, Rıza Ulucak ve bazı üyeleri ağır cezada yargılamışlar, mahkemeye sunulan sarf makbuzlarına sahte demişler, karşılığı olan miktarın "Genel Başkan"la sorumlu kabul edilen diğer partililerden faiziyle birlikte alınmasına karar vermişlerdi.  

Gariptir, Anayasa Mahkemesi'nin CHP hakkında açtığı aynı konulu davada ise sadece muhasip hesaba çekilmişti. Ödemenin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçtikten sonra Tuncay Bey'in düzenlediği faturalar da kabul edilmişti.  

Belki Erbakan'ın, Susurluk ve başörtüsü konusunda söyledikleri tartışılabilirdi. Ancak söylemek istediği açıktı. Aslında o bunlarla, ekonominin Susurluk'tan daha önemli olduğunu ve bir gün, başörtüsü probleminin çözüleceğini anlatmak istemişti.  

Kim ne derse desin, Erbakan hakkında herkesin bilmesi ve kabul etmesi gereken gerçek şudur. Türkiye, sanayileşmenin gerekliliğini ve belediyeciliği ondan öğrenmiştir. Toplu iğne bile yapamadığımız bir zamanda o, "ağır sanayiden" bahsederek insanımıza güven ve cesaret vermiştir. Ne var ki, aydın geçinen, fakat kendine olan güvenini iyicene kaybetmiş olan bir kısım eşhas, her zaman yaptığı gibi onun bu sözüyle de dalga geçmiştir.  

Kazandığı Kağıthane Belediyes'inin ünü Türkiye'ye yayılınca, özellikle İstanbul'da büyük başarı elde etmiştir. Aldığı belediyeler işe, emlak vergisi beyannamesini ücretsiz doldurmakla başlamış, daha sonra gerçekleştirdikleri düzgün alt yapı, şaibesiz su ve doğalgaz (vs.) hizmetleriyle hem şehirleri düzene sokmuşlar, hem de vatandaşı memnun etmişlerdir.  

Tabi ki, diğer partilerin belediye başkanları bu konulara duyarsız kalamazdılar. Eğer bir sonraki seçimi kazanmak istiyorlarsa RP'li belediyeleri takip etmek zorundaydılar. Ve öyle de yaptılar. Bugün, bir çok beldede güzel ve düzenli bir alt yapı varsa bunu rahmetli Erbakan'a borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.  

Kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.  

Resim: megatr.info  

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 190 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 462
: 707
Kayıt tarihi
: 28.04.07
 
 

Emekliyim. Herkes gibi benim de bir dünya görüşüm var. İnsanların farklı fikir ve inançlara sahip..