Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Emekliyim. Herkes gibi benim de bir dünya görüşüm var. İnsanların farklı fikir ve inançlara sahip olması beni rahatsız etmiyor. Ancak, belli bir fikri şaşmaz gerçeklik kabul edip, bunun üzerinden başkalarını aşağılayanlar için eleştiri hakkımı saklı tutuyorum. Hiç bir ideoloji veya fikir bizatihi somut gerçekliğin kendisi ..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Refah Uygarlığın Sonucu mu (2)

Değerli Canmehmet;Yazınızı okuyunca insanlık adına çok üzüldüm. Bir yanda doğrular için mücadele eden bir iki insan, öbür yanda keyif süren üst tabaka ve en geride sefalet içindeki kalabalıklar. Yokluk ve yoksulluk, alkol düşkünlüğü, ölüler ve na müsait konutlar... bütün bunlar hüzün verici olgular. Verdiğiniz İngiltere örneği çok çarpıcı. Başka ülkelerde durum acaba bundan farklı mıydı. Roger Garaudy'nin bir sözünü hatırlıyorum. Yaklaşık şöyle bir ifadeydi: "Fransa'da her şeyi eleştirebilirsiniz. Cumhurbaşkanını bile.. Fakat siyasi siyonizmi eleştirmeye kaltığınızda mahkemede hesap vermeyi de göze almalısınız." Sağlıkla kalın.

08 Mayıs 2019 19:11
“Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal, Mustafa Kemal Paşayı öldürdü!” (2)

Değerli Canmehmet:ekonomik konulardan pek anladığımı söyleyemem. Ancak, "bir ülkenin kalkınması için uygulanacak proğramın, seçilecek yöntemin o ülkenin değerleriyle uyuşması lazımdır" anlamındaki görüşünüze katılıyorum. Aksi taktirde asırlar boyu edinilmiş yargıları, alışkanlıkları, ahlaki birikimi hiçleyen, toplumun varoluş sebebi olan değerleri yok sayan bir sistemin yaratacağı travma, getireceği faydadan daha ağır olacaktır. Belki de bazılarının değişim adını verdiği bu anormal gidiş, takip ettiğimiz yanlış istikametin bıraktığı güdük bir mirastır. Mesela hem cinsel namustan hem de cinsel özgürlükten söz edilen bir ülkede batı tipi bir ahlaki kabul yerleşemez. Çünkü bunlardan biri diğeriyle çatışır. Kavgalar,cinayetler, vurup kırmalar bitmez. Nitekim bitmiyor da... Sanıyorum ekonomi veya kalkınma için de benzer örneklemeler yapabiliriz. Yazınızdan çıkardığım sonuç herkesin planı, projesi kendi yapısına uygun olmalıdır. Selam ve saygılar.

20 Mart 2015 14:53
Ateist de çalmıyor, öldürmüyor; madem öyle inananla inanmayan arasında ne fark var?

İnsan çok şey düşünebilir. İşin özü, o istemedikçe din dahil, hiç bir fikir ve ideoloji insanı değiştiremez. Dindar görünmekle dindar olmak arasında fark vardır. İnsanlar genellikle dindarları değil, dindar görünenleri tanırlar. Çünkü dindarlar köşelerine çekilmiştir. Dindar görünenler ise, camianın rantını yeme peşinde oldukları için her daim ortadadırlar. Dinlerin insanları değiştirip dönüştürmek gibi bir iddiası yoktur. Onlar yalnızca insanları, hayra, iyiliğe çağırır, kötü fiillerden uzak durmalarını öğütlerler. Uyup uymamak insana kalmıştır. Her insan, kötü olanın ve kötülüğün zararlı olduğunu bilir ama çıkarı gerektirdiği için bundan vazgeçmek istemez. Yani kötülük (kaderle ilgili) mecburi bir eylem değil, iradi bir yöneliştir. Dünyada kötülüğün olması insan için geçerli bir mazeret değildir. İradesini kullanarak iyi ile kötü arasında seçim yapabilir. İşte hesap ta bu seçimi hangi yönde yaptığınla alakalı olacaktır.

29 Ekim 2014 15:10
 
Toplam blog
: 462
: 707
Kayıt tarihi
: 28.04.07