Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Prof.Dr.Necmettin Erbakan

Prof.Dr.Necmettin Erbakan
 

internetten


Yüzyılımızın bilinen en büyük dahisi, Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN maddi alemden mana alemine göç etmiştir.O gerçek anlamda büyük bir insandı. Onu anlamak da büyük bir yetenek gerektirir. Ben böyle düşünüyorum. 

Cumhuriyet tarihimizde bilim ve siyaset alanında bir başka eşi ve benzeri yoktur. Evet bu övgü olsun diye söylemiş bir söz değildir. Onu bütün yan ve yönleri ile araştırıp anlamaya çalışan hiç kimse bu gerçeği inkar edemez. 

Bilim adamı olmak isteyen onu incelemelidir, siyaset adam olmak isteyen yine onu inceleme, iyi müslüman olmak isteyen onu incelemelidir ve nihayet iyi insan olmak isteyen yine onu iyi incelemelidir. 

Merhum Erbakan hocanın yaşamında günümüz dünyası için her türlü olumlu örnek fazlasıyla mevcuttur. 

Erbakan hocanın yaşam öyküsünde hiçbir tutarsızlık olmamasına karşın onun yaşamını çeşitli tutarsızlıklarla suçlayanların zaman zaman başarılı oldukarını burada kabul etmek gerekir. 

Erbakan hoca, başlı başına bir ekoldur. Kendisine yöneltilen haksız ve mesnetsiz suçlamalar onu asla yolundan ve yönünden döndürememiştir. Onun davası böyüktü ve tek bir ismi vardı "İnsanlığın kurtulması ve değil Türkiye'nin tüm dünya insanlarının mutlu yaşaması" 

Mazlum milletlerin maruz kaldığı zulmün son bulması onun en büyük arzusuydu. Kendisine her türlü pisliği ve çamuru atanlara o merhametle ve şafkatla karşılık vermiştir. Kendisinin vereceği her türlü illegal emri tereddütsüz yerine getirmeye hazır taraftarlarının bulunmasına rağmen o asla yasal olmayan bir emir ve talimat vermemiştir kimseye. 

Basın yayın organlarının hemen hepsinde Erbakan hoca adına yapılan yorumlara bakıyorum. Yapılan yorumların hemen hemen tümü kendisini bu yan ve yönleri yad etmektedir. 

İnsanoğlu kendi sağlığının kıymetini de hastalanınca anlıyor değil midir? Galiba böyle bir zaafımız var. 

Erbakan hoca ile ilgili ciltler dolusu yazılar yazsak yine de onu anlatabileceğimi zannetmiyorum. 

Allah (C.C) taksiratını affetsin ve ruhu şad olsun. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..