Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Puket'de neler oldu?

Puket'de neler oldu?
 

Tayland maceramızın 2. yarısı için Bangkok'tan Phuket'e geçtik. Phuket'de Patong Beach yakınlarında bir otelde konakladık. Patong Beach'i biz deniz ve sahil açısından beğenmedik. Fazla dalgalı ve kalabalıktı. Ada turuna gitmediğimiz gün Kata Noi Beach'e gittik. Daha sakin, çok güzel bir sahildi. Denize girdik, yüzdük, güneşlendik. Su bizim Akdeniz, tuzlu ve sıcak. Kum inanılmaz. Un gibi, yumuşacık, beyaz... 
 
Kata Noi' ye gittiğimiz günün sabahı Big Buddha'yı ziyaret ettik. Yol üzerinde de Fil safariye uğradık ve 20dk lık bir fil turu yaptık.
 
Diğer günlerimizde ise ada turlarına gittik. 1 gün hız motoru ile James Bond ada turuna, diğer bir gün ise hız motoru ile Maya Bay turuna katıldık. Kesinlikle Speed Boat olarak geçen turları öneriyorum, çünkü mesafeler uzak ve med cezir kaynaklı zaman sınırları içerisinde seyahat ediyorsunuz. Bir de tabi son adada dinlenme ve deniz zamanınız daha fazla kalır.
 
Adalar tam bir görsel şölen... Tek kelime ile hayran kalıyorsunuz. Su altı ise ayrı bir cennet. Balıklarla yüzme kavramını yaşayabiliyorsunuz. Hem de sadece şnorkel ile... Derinlere dalmanızı gerek bile yok.
 
Gönül isterdiki tüm minik adaları gezmek,koyları gezmek ama ne yazık ki vaktimiz yetmedi.
 
Gece hayatındaki durumdan da biraz bahsedeyim. Hemen hemen her yerde erkeklerin yanına kızlar otomatik olarak geliyor. Konsept sadece kızı al, otele git değil. O gece gezelim,dans edelim,içelim... Bazı mekanlar ise direk erkeklere özel. Kızlar masaların üzerinde dans ediyor, masalar sokakta açık alan... Çok güzel canlı müzik yapan bir kaç tane yer var, biz genelde oralarda takıldık. Gönlümüzce dans ettik. Gece 18.00 gibi başlayıp 02.00 gibi bitiyor. Hatta her yer aynı anda kapanıyor,sokağın ışıkları bile kapatılıyor. Erken başlandığı için bitiş de erken... Bizdeki gibi 23.00 te başlamıyorsunuz. Lady Boylar da her yerde. Fotoğraf çektirmek 100 Baht.
 
Aklıma gelmişken böcek efsanesi yalan. Yiyen 1-2 kişi gördük ama aç kalırsınız, onlar böcek yiyor tamamen şehir efsanesi. Biz kilo bile aldık ??
 
Son sözlerim de spa ile ilgili, güzel yerlere gidin, sokak aralarındaki yerler çok ucuz ama kapısında kızlar birbirinin kafasından bit ayıklıyor. Biz Just Relax Spa'ya gittik. Thai Masajı yaptırdık. Çok çok başarılıydı. Tüm yorgunluğumu aldı, yürümekten karasular inmiş ayaklarımız bile kendine geldi.
 
Burdan Starbucks'a da seslenmek istiyorum,bir an önce Matchalı ürünleri menünüze alır mısınız? ??
 
Bu arada önden korkmuştuk, şimdi her yer balayı çifti olur moral bozar diye, o da olmadı. Hatta kız kıza,erkek erkeğe arkadaş grupları, bekarlığa vedalar daha fazlaydı. Balayı çiftleri belki otelden çıkmıyordur. Orası ayrı...
 
Toplam blog
: 9
: 135
Kayıt tarihi
: 06.11.14
 
 

Pozitif enerji, spor, sağlık, gezi... Öneriler, etkinlikler, yaptıklarım, yapacaklarım hepsi bura..