Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Rabia işareti yapanlardan bize ne, nerede zulme başkaldıran varsa bizdendir

Rabia işareti yapanlardan bize ne, nerede zulme başkaldıran varsa bizdendir
 

Mısır'da darbe karşıtı gösteride Biltaci'nin kızı Esma'nın Rabiatul Adeviyye Meydanında göğsünden ve sırtından aldığı kurşunlarla yaşamını yitirdi.

Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiat'ül Adeviye Meydanı'na müdahalesi sonucu Kardeşlerinönde gelen isimlerinden Dr. Muhammed Baltacının kızı Esma hayatını kaybetti. Aynı zamanda Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri olan Dr. Biltaci'nin kızı Esma'nın henüz 17 yaşında olduğu belirtildi.

Mısır'da Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından ilk kez başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı’nda düzenlenen gösterilerde kullanılan Rabia işareti, zamanla ülke sınırlarını aşarak evrensel bir boyut kazandı.

Rabia, Arapçada 4’üncü demek. Mursi taraftarları hem toplandıkları Rabiatül Adeviyye Meydanı’na hem de Mursi’nin 4. Cumhurbaşkanı olmasına gönderme yaptıkları için bu işareti benimsedi.

Rabiatül Adeviyye Meydanı ise adını 8. yüzyılda yaşamış sufi bir kadın şairden alıyor. Rabia da ailesinin 4. çocuğu. Rabia çocukluğunu köle olarak geçirir ve kaçma teşebbüslerinde sonra özgür kalır. Bu yüzden Mısır’da özgürlüğün simgesi olur.

Bizimle aynı frekansta insanlar karşı olduğumuz fikirlerin, inançların, hatta düşmanlarımızın içinde bile olabilir; kendince hak davasında(doğru bir mücadelede) olup olmadığına bakarız.

Rabia işaretini AKP düşüncesinde olanlar yaptılar diye hemen karşı olduk. Bize ne onlardan ya. Bizim belki bu simgeye yaklaşımımız farklı.

Böyle şeyler yakışmıyor bize. Mısırda ölen Esma adlı kız IŞİD saflarında mücadele ederken mi öldü? “”Bana ne elin Mısırlısından!” Hayır, işte öyle değil. Dünyanın neresinde haklı bir mücadele varsa yanında olmalıyız.

Müslüman kardeşler Mısır’da General Sisi’ye karşı haklı mıydılar; buna bakmamız lazım. Hangi inanç ve düşünceler altında yapılırsa yapılsın haklı mücadeleleri desteklemeliyiz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..