Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Radikal ayrılışlar

Radikal ayrılışlar
 

Önce Nuray Mert. Dün İsmet Berkan. Bugün de Haluk Şahin ve Nur Çintay. Yarın da muhtemelen Türker Alkan, Yıldırım Türker ve Erkan Goloğlu. Radikal’deki "Ayrılık" filminin sonunda akan ve akacağını düşündüğüm isimler bunlar. Tasavvufi romancımız Elif Şafak’ın vaktinde "Fethullah Gülen ile Ufuk Turu" 'na çıkmış eşi Eyüp Can’ın genel yayın yönetmenliğine getirilmesinden sonra, kendisinin birlikte çalışmak istemediği isimleri istifaya daveti ile Radikal’in çehresi değişmeye başladı.

O Radikal ki iliştirilmiş manşetler atmayan, olaylara tek taraflı bakmayan, din, millet ve tür ayrımı gözetmeden tüm canlılar hakkındaki haberleri objektif ve eleştirel şekilde aktaran; bilim, sanat ve kültür’e siyasilerin birbirinin benzeri demeçlerine ayırdığından daha fazla yer ayıran bir gazete idi. Radikal İki’de her haftasonu eli kalem tutan sıradan vatandaşların değişik görüşlerine yer veren, her gün bir sayfasını dış basındaki Türkiye ile ilgili haberlere ayırarak milli muhafazakarlık zırhımıza birkaç delik açan bir gazete idi. Özelleştirilmeye çalışılan doğal çevreye, özel şirketlere değil hepimize ait olan doğal çevreye, canlı siper olan insanlara cansız siper olan, Hrant’ı naziler ile bir tutan bir devleti AIHM’den önce manşetten mahkum eden bir gazete idi. Laikliği din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması şeklinde tanımlayan çocukluğumuzdan kalma yazarlar ile, laikliği devletin tüm dinlere eşit mesafede durması olarak tanımlayan yazarları aynı sayfalarda buluşturan bir düşünce mozaiğine sahip bir gazete idi. Çoksesliliğin öncüsü idi.

Çoksesliliği, ideolojilerinin hatmedilmesine engel bir kakofoni olarak gören güçlerin son operasyonu ile yazılı basın özgürlüğünün son temsilcisinin de kalesi de yıkılmış oldu. Artık Radikal’de, milli ve manevi değerlerimizi yüceltici yazıları ile bizleri uzun yıllardır yanaklarımızdan öpen H.Celal Güzel, tasavvufi milliyetçiliğin tek çıkış yolu olduğunu en az üç yazıda bir vurgulayan N.Kemal Zeybek, bağımsız bir gazeteci-yazar' dan ziyade belirli bir siyasi partinin basın danışmanı gibi görünmesine yol açan propaganda kokan yazıları ile Akif Beki ve giden yazarların yerine getirilecek, kuvvetle muhtemel teksesliliğin temsilcisi olacak, yazarlar sütunları dolduracak.

Eyüp Can liderliğindeki Radikal "Hayır"lı olsun. Bugün bir okur kaybettiler.

 
Toplam blog
: 89
: 618
Kayıt tarihi
: 16.12.06
 
 

İlk kitabımı, 'Pal Sokağı Çocukları'nı okuduğumdan beri yazıyorum. Yazmak beni o çocuklar gibi öz..