Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Rakamlara Göre Türkiye Büyüyor; Ancak Bu Durumun Neden Halka Yansımadığının Açıklaması Yok

Rakamlara Göre Türkiye Büyüyor; Ancak Bu Durumun Neden Halka Yansımadığının Açıklaması Yok
 

Ben konuya muhalefet gibi bakmıyorum, son çeyrekte %11,1 büyümüş olmamız doğrudur herhalde, sonuçta bunu açıklayan devletin resmi kurumu.

Ancak benim ve benim gibi herkesin merak ettiği ülke böylesine büyüyorsa halkın ekonomik durumunun değişmesi gerekmiyor mu; daha az vergi artışı, ücretlere daha fazla zam filan. Vergi oranları mı düştü, ücretler mi arttı? Hayır, ikisi de olmadı…

%11 büyüme ne demek ya! Var olan değerinin onda bir artması demek. Mesela kişi başına yıllık gelir 13 bin dolardı 14 bin 500 dolara çıkmış olması lazım.

Türkiye büyüyor ama insanların cebine giren bir şey yok. Böyle bir şey olur mu? Olur. Mesela hava alanı yapıldı, cebimize para mı girdi? Yani yatırımlar altyapıyaysa; yol, köprü filan. Olsun, bunun da bir karşılığı vardır; eskiden 16 saatte gittiğin yere şimdi 10 saatte gidiyorsan yine cebine para giriyor demektir.

Asgari ücretli kardeşim asgari ücretin artmadı ama eskiden Kadıköy’e 2 saatte gidiyordun, şimdi 1 saatte. Bu da cebe giren paradır.

Bu durumun gerçek bir büyüme olmadığı, üretim yapılmadığı, harcamalara dayalı olduğu iddia ediliyor.

Hükümet temsilcisi gibi konuştuğumun farkındayım ama gerçekler ortaya çıkmalı. Aslında herkesin merak ettiği bu konunun (Rakamlara göre Türkiye’nin büyüdüğünün, ancak bu durumun neden halka yansımadığının) ilgili bakan tarafından açıklanması gerekir. Hükümet büyüdük diyor, muhalefet büyümedik; büyüdükse nerede…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..