Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Ramazan’da Mekke’de olmak

Ramazan’da Mekke’de olmak
 

mekke ve medine


Hiç tanımadığı insanların ellerinden uzanan birkaç hurma ile orucunu açan Müslümanların, susayınca kana kana zemzem içerek serinledikleri görülüyor.

Aynı safta namaza durarak başka lisanlar ile dua etseler de, değişik değişik sofralarda başka tatlarda yemekler yense de İslam âleminin kıblesi olan Kâbe’de Ramazan-ı şerifin rahmeti ve bereketi bolca hissediliyor.

Ramazana has olarak hayat tamamen oruç, namaz ve Kur'an çerçevesinde şekillendiği görülüyor.

İnsanlar gündüzlerin yoğunluğunu geceye çekerek, toplumun her tabakası sosyal hayat içinde kendine yer buluyor.

Kâbe’yi hınca hınç dolduran umre’ciler teravih namazını Kur'an-ı Kerimi hatim yaparak kılmanın zevkini yaşıyorlar.

Ramazan ayında Kutsal Topraklarda bulunan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ferhat Yıldırım ile gazeteci Neslihan Yörükoğlu’ndan oluşan Ogün Gazetesi ekibi Ramazan ayının 20’sine kadar Mekke şehrinden Kâbe izlenimlerini, Ramazan-ı şerifin son 10 günü ile bayramda ise Medine coşkusunu sizlerle paylaşacaklar.

Ogün gazetesi ekibi olarak Zemzem Towers’ta ki, Hilton otelindeki, yıldızlı ve yıldızsız otellerdeki ve özel ile diyanet vasıtasıyla gelen hacılarımızla görüştük. Kâbe’deki izlenimlerimizi Ramazan özel Kâbe sayfamızda sizlere 1 ay boyunca ileteceğiz.

HER MİLLETİN HOCALARI VAAZ VEREBİLİYOR AMA TÜRK HOCALARINA TÜRKÇE VAAZ YASAK

Nijerya'dan, Malezya'dan, Endonezya'dan, Sudan'dan, Bangladeş'ten, İran'dan, Irak’tan, Mısır’dan ve daha nice uzak diyarlardan gelen Müslümanlara kendi kafile başkanları tarafından vaaz verilmesine müsaade edilirken, Türk kafilesine Türkçe vaaz verilmesine müsemma gösterilmemesi ise Türk umrecilerinin manevi atmosferden yoksun umrelerini tamamlamalarının üzüntüsü içerisinde olduğunu gözlemleyen ekibimizin yanına gelen Türk Vatandaşları Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda yardım beklediklerini belirtiyorlar.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN YARDIM BEKLİYORLAR

Türkiye’den umre ziyareti yapmak için Mekke şehrine gelen Ali Gökçe, Tüm İslam âleminden gelen hacılar kendi hocaları nezaretinde Kâbe’de vaaz dinleyerek hem bilgi alma hem de sohbet etme hakkına sahip oldukları halde kendilerine bu konuda bir haksızlık yapıldığını iddia ederek, “Türklere vaaz vermek burada yasak AMA neden? Bu keşmekeşten dolayı bizler yapılan vaazlardan anlamadığımız için ülkemizdeki gibi siyasetten konuşuyor ve manevi atmosferi bir türlü yakalayamıyoruz” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda yardım beklediklerini belirtiyor.

DİYANET YETKİLİSİ ŞERİFE YALÇIN’IN YARDIMINA KOŞTU

Bursa’nın Gemlik ilçesinden Kâbe’ye gelen Şerife Yalçın isimli yaşlı teyzemiz ise Mekke’de bulunan danışma noktalarından tüm milletlerin yararlandıklarını fakat Türklere bu konuda hizmet verilmediğini aktararak, Kâbe’de ayak parmaklarının kırılması sonucunda bayağı sıkıntı yaşadığını söyledi.

Şerife Yalçın’ın imdadına Diyanet kafile görevlilerinden Ahmet Ersaraç yetişmiş ve tüm tedavi ve filmlerini çektirerek, teyzemizin tedavilerinin tamamlanması ile ayağının alçıya alınmasını sağlamış. Yalçın gazetemiz muhabirlerinden Neslihan Yörükoğlu’na yaşadığı olayı ağlaya ağlaya anlatarak, Diyanet ile Ahmet Ersaraç’tan duyduğu memnuniyeti belirtmiş.

Arabistan Sağlık konusunda tüm hacılara son teknoloji sağlık hizmeti veriyor ve örnek sağlık hizmetlerine imza atıyor.

GAZETEMİZ EKİBİ ARABİSTAN YEŞİLAY’I İLE DENETİMLERE KATILMIŞ

Gazetemiz ekibi Arabistan’ın Yeşilayı olarak gördüğümüz sigarayla mücadele derneği üyeleriyle beraber çalışmalarına katılmışlar. Ekibimiz Türk Yeşilay’ı ile Yeşilay Başkanı Mustafa Necati Özfatura’nın ülkemizdeki çalışmalarını anlatarak, Arabistan ekibini Türkiye’ye davet etmişler.

Kâbe ve çevresinde sigara satışı ve içilmesi kanunlarla yasaklanmış ve sigarayla mücadele derneği üyeleri sigaranın zararlarını anlatarak haram olduğunu Müslümanlara tek tek anlatıyorlar.

Sigara tiryakisi vatandaşlar sigara bulmak için yasa dışı yollarla satışı yapılan Mekke’nin arka sokaklarında sigara satın alıyorlar.

PEYGAMBERİMİZİN EVİ BAKIMSIZLIKTAN GÖRENLERİ ÜZÜYOR

Peygamber efendimizin Mekke’de yaşadığı evi ziyarete giden Neslihan Yörükoğlu efendimizin evinin bakımsızlığı ve boya’ya muhtaç haline Müslümanların bayağı üzüldüğünü söyleyerek, vatandaşların duvarlara kalemlerle hurafe şekillerde isimlerini yazmalarına kimsenin ses çıkarmadığını belirtiyor.

Her türlü Arabistan ekibimiz ile temasa geçmek için mekke_medine@ogun.com.tr ile ferhatyildirim34@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

ayrıca Mekke ve Medine'de ekibimizle görüşmek isterseniz 0590 056 318 numaralı arap hattı ile de irtbata geçebilirsiniz.

Ferhat Yildirim / Ogün Gazetesi / 2009

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..