Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '13

 
Kategori
Dünya
 

Refah sınır kapısından bakınca Mısır ihtilali

Refah sınır kapısından bakınca Mısır ihtilali
 

Mısır'daki İhtilalin özeti aslında, Filistin'in şu anki tek can damarı olarak kalan Refah sınır kapısında gizli. Nasıl mı? Mursi'nin ilk icraatı Refah Sınır kapısını açmaktı, İhtilal hükümetinin ise kapamak oldu. Bugünden itibaren belli saatlerde açılsa da bu işin geleceği yok. Bölgede yine İsrail'in istediği oldu.

Amerika'nın ihtilal hükümetine desteği de aşikar olmaya başladı. Açıktan verilen batılı desteği yine işi Müslüman, Hristiyan çekişmesi ya da diğer bir değişle Hilal-Haç çekişmesine getirdi. Batı demokrasi havariliğini geçici olarak rafa kaldırıp "bizim istediğimiz oldu, demokrasiyi tekrar tesis ettiririz nasıl olsa" tarzını sürdürmeye başladı.

Bu durum batının İslam dünyasına ilk kazığı değil elbetteki. Mesele kendi menfaatleri olunca demokrasi, insan hakları, adalet gibi bütün değerler geçici olarak askıya alınabiliyor.

Mursi'nin, Mısır'ın başına geçişi ve bölgede Başbakanımızı bile kıskandıracak popülaritesi, Batının dikkatini çekmiş olacak ki başka bir yerde değişiklik için harekete geçmeden İsrail'in komşusunu sağlama aldılar. Arap halkından olan ve Hafızlığı bilinen Mursi ve Müslüman kardeşlerin bölgedeki varlıklarının, tehlike olabileceğini hesaplamakta gecikmeyen kan emiciler, yavaş yavaş ve fazla tepki çekmeden işi soğutarak ihtilali ve ardından hamlelerini sıraladılar.

Önce Mursi'nin gözaltında tutulması, ardından Müslüman Kardeşleri eylemlerden sorumlu tutarak liderleri Muhammed Bedii için yakalama kararı verilmesini, muhtemelen diğer operasyonlar izleyecek.

İslam alemi için Srebrenitsa'da, Bosna'da, Suriye'de, Afrika'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da olan neyse muhtemelen Mısır'da da aynı oyun sahnelenecek. Yine katliam, yine Müslüman kanı, yine etnik temizlik......

Bu oyunlar oynanırken İslam Coğrafyası ne peşinde, kim kimi destekliyor derseniz işin en acı tarafı orada ortaya çıkıyor. Adında İslam Cumhuriyeti olan  İran,  Suriye'de katliama destek verirken, Suud ise İsrail ve Amerika'nın ağzına bakıyor. Her birinin tek derdi iktidar ve rahat koltukları. Nasıl olsa en ucuz şey Müslüman kanı, hatta petrolden, sudan bile ucuz. Aksi taktirde bu rant kavgası için bu kadar Müslüman kanı dökülmezdi.

Sonuç mu? İnsanın düşünesi bile gelmiyor ama Mısır'da dökülecek kanı artık kimse durduramaz. Mısır yıllar boyu dökülen bu kanların ortaya çıkardığı nefret tohumlarıyla çalkalanıp, her dem karışıklıklarla uğraşacak. Neticede İsrail kontrolünden çıkan Filistin'in can damarı Refah kapısını tekrar kontrol altına aldı. Gerisi onlar için teferruat. Ya bizler için........

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..