Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Referandumda iktidar ve muhalefet kavgası

Referandumda iktidar ve muhalefet kavgası
 

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızın arasına girip referandum ile ilgili görüşlerini tespit etme imkânı buldum. Çeşitli mekânlarda halkla sohbetlerimiz oldu. Görüştüğüm vatandaşların isteklerini bu sayfaya taşımanın faydalı olacağına inandığım için konuyu buraya yazdım.

Bir vatandaşımız: “Anayasa değişikliğine ne evet diyenler, ne de hayır diyenler niçin evet, niçin hayır dediğini bilmiyor. Siyasiler değişikliği anlatacağına yüzme havuzlu villa yarenliği ile meşgul.” Serzenişinde bulundu.

Bir başka vatandaşımız: “Referandumdan evet çıkarsa muhalefet mi kaybolacak veya hayır çıkarsa hükümet mi çökecek? İkisi de olmayacak. O halde neden olayı hükümet muhalefet kavgasına dönüştürüyorlar?” Şeklinde ifade etti.

Bir diğeri: “İktidar sözcüleri de muhalefet sözcüleri de birbirini suçlamayı bırakmalı. Neyi oyluyoruz? Açık ve net bir şekilde madde madde anlatmalılar. Buna ihtiyacımız var.” diye seslendi.

PKK'dan Kandil çıkışlı açıklamalar: “Biz devletle görüşüyoruz. Anlaşırsak evet deriz.” Sözcüğü ortada iken Sayın Başbakanın; “Görüşmeyi hükümet değil, devlet yapar.” Açıklaması oldukça düşündürücü...


Duyarlı halkımızın siyasilerden önemli istekleri var. Bunları maddeler halinde ifade edersek.

1) Siyasi partiler yani iktidar da muhalefette birbirini suçlayan üsluptan vazgeçmelidir.

2) Anayasa değişiklik paketinin ne getirdiğini ve ne götürdüğünü iktidar sözcüleri de muhalefet sözcüleri de açık açık anlatmalıdır.

3) Evet diyenlerin niçin evet dediği, hayır diyenlerin niçin hayır dediği açıkça ortaya konmalıdır.

4) Siyasi zıtlaşma, suçlama ve inatlaşma geçmişte halkımıza çok pahalıya mal olmuş ve Türk halkı 2002 seçimlerinde inatlaşan, zıtlaşan siyasileri meclis dışına bırakmak zorunda kalmıştır.

5) Halkımız siyasilerden slogan değil gerçekleri ortaya koyan açıklamalar beklemektedir.

Umarım siyasi parti sözcülerimiz havuzlu villa çıkmazından çıkarlar. Umarım siyasilerimiz soy sop kavgasını bırakıp, birbirini suçlayan beyanlardan vazgeçerler. Halkın arzularına kulak verirler.

 
Toplam blog
: 27
: 2227
Kayıt tarihi
: 30.09.09
 
 

1948 Isparta-Senirkent doğumluyum. Teknik Öğretmenim. Uzun yıllar öğretmenlik, idarecilik yaptım. Ba..