Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki deneyimi

Reiki deneyimi
 

5 yıl önce annemin sağlık sorunu nedeniyle alternatif yöntemleri de uygulama amacıyla araştırma yaptığımızda reiki ile karşılaştık. Çok az bir belirti (bu belirtilerin boyun kireçlenmesinden kaynaklandığı düşünülüyordu) vermesine karşın ve tesadüfen ortaya çıkan 4. dereceye ulaşmış beyin tümörünün alınması mümkün olmadığı için radyoterapiyle tedaviye başlanmıştı ve biz de bir yandan eğitimini alarak reikiyi kullanmaya başladık.

Bu tür ciddi bir hastalıkta, hasta yakınlarının, bu zorlu ve hızlı bir süreç içinde tıbbi tedavi sürerken hiçbirşey yapamadan ve hiçbirşeye müdahale edeme izleyici olarak kalmalarının da ayrıca yıpratıcı olduğu düşünülürse; bizler annemin hastalığından kaybına kadar olan 5 ay içerisinde düzenli ve sürekli reiki uygulayarak en azından bir şeyler yapabiliyor olma duygusunu yaşadık.

Reiki mucizevi bir yöntem değildir, bir tedavi yöntemi değildir, şifalandırma şekli “kişinin ve bütünün en yüksek hayrına olacak şekilde şifalandırmaktır.”

Bizler, ciddi rahatsızlıklarda yapılması gerektiği gibi, günde her uygulama süresi yaklaşık 1 saati bulan 3-4 uygulama yapıyorduk.Hastalık sürecinde, hastalığın belirtilerinin, etkilerinin en az seviyede olduğunu ve geriye dönüp baktığımızda, olumsuz şeylerin “olası en iyi şekilde” geliştiğini ve sonuçlandığını gördük.

Reiki hem fiziki hem duygusal-zihinsel hem de ruhsal beden üzerinde eşzamanlı olarak şifalandırmayı gerçekleştirir.Reiki uygulayıcıları başkalarına reiki uygularken aynı zamanda kendileri de şifalanırlar.

Böylesi beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan ve doktorlar tarafından sonucu kesinlikle olumsuz olarak değerlendirilen, hızlı ve çok yıpratıcı olan bu hastalık sürecinde ve sonrasında hasta yakınları olarak, hem fiziki hem duygusal olarak aşırı yıpranmamıza rağmen ayakta kalabilmemizin reiki sayesinde olduğunu biliyoruz.Çünkü günlük uygulama süresinin uzunluğu ve devamlılığı aynı zamanda bizleri de aynı derecede yoğun olarak şifalandırıyordu.

5 yıldır kimi ayrıntılarda ve değinmeyeceğim bazı alanlarda da reikinin olumlu etkisini, nasıl bir sistem içinde çalıştığını ve “kişilerin hayrına olacak şekilde nasıl şifalandırdığını” gördüğümüzü söyleyebilirim.

Reiki, uygulayıcıların deneyimlerle daha iyi kavrayabildiği ve hangi alanlarda, nasıl kullanabileceğini öğrendiği, faydaları binlerce insan tarafın deneyimlenmiş bir şifa sistemidir.

Reikiyi Türkiye’de 5 yıl öncesine göre oldukça fazla insanın kullanmaya başladığını ve faydalandığını görüyoruz.Umarım bu sayı daha da artar ve yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de hastanelerde ve tıbbi tedavilerde destekleyici-tamamlayıcı bir yöntem olarak yerini alır.

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..