Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki ve hastalıkların zihinsel nedenleri - 1

Reiki ve hastalıkların zihinsel nedenleri - 1
 

Reiki ve hastalıkların zihinsel nedenleri


Genel kanı, hastalıkların bir kısmının genetik faktörler bir kısmının da çevresel etkenlerden oluştuğudur. Genetik yatkınlık (dikkatinizi çekerim “yatkınlık” olarak sözü edilir) da dahil hastalıkların çoğunluğu zihinle bağlantılıdır.

Reiki dört bedeni ele alır. Bunlar fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedendir.Hastalıkların kaynağı duygusal zihinsel bedendir diyebiliriz.Yani kısaca duygusal ve zihinsel beden aslında genellikle beraber ele alınır.

Hastalıkların ortaya çıkışında birkaç etken vardır. Bunlardan biri psikolojide de gördüğümüz üzere ikincil kazançlardır. Yani kişinin hastalığından fayda sağladığı durumlar söz konusudur. Akla hemen hastalık hastaları geliyor olsa da, burada ele aldığımız hastalık süreci, kişinin gerçekten hastalandığı durumdur.

Bir tanıdığımın durumundan örnek vereyim; 70 yaşlarında olan bayankendisinden birkaç yaş büyük olan eşine hastalık sürecinde tek başına bakmak zorunda kaldı. 2 yılı bulan hastane-ev döngüsünde oldukça yorulan bu hanım, bir yandan da eşinin huysuzluklarına ve durumunun oldukça düzelmesine rağmen hala ondan çok şey beklemesine maruz kaldı. Kendisi de sağlığı çok yerinde olmamasına rağmen bu uzun hastalık sürecinde fazlasıyla yoruldu ve bıkma noktasına geldi.

Bacaklarındaki ağrılar nedeniyle doktora gittiğinde minüsküs teşhisi konuldu ve hastalığı hızla ilerleyip, ağrıları O’nu oturduğu yerden zor kalkar, zor yürür hale getirdi.Artık o da ciddi olarak rahatsızdı ve eşine “Kalkamıyorum, yürüyemiyorum, suyunu da kendin al.” diyebildi. Bir gün bana hastane sürecini anlatırken, “Hastanede öyle bunaldım, öyle sinirlendim ki ayaklarımı yere vurdum kaç kere” dedi. Duygusal ve zihinsel bedendeki travmalar fizik bedene mutlaka yansır. Eğer kişi rahatsızlığından ikincil bir fayda sağlıyorsa, ondan faydalandığı sürece bu hastalık süreci devam edecektir.

Reiki ağrı kesici değildir.Kişinin hayrına olacak şekilde şifalandırır. Reiki ve çalışma sistemi hakkında yeterince bilgi sahibi değilsek, böyle bir rahatsızlıkla karşılaştığımızda, hele de sevdiğimiz bir yakınımızsa, yardımcı olma amacıyla reiki uygulayarak onu rahatlatmaya çalışırız.

Ancak ağrılarının geçmediğini görünce, reikinin şifalandırmadığını düşünebiliriz.Aynı zamanda ağrısını geçirme vaadinde bulunduğumuz kişi de “Bana reiki adında bir şey yaptı ama hiçbir işe yaramadı.” diye söylenebilir.

Oysa o kişiye yaptığımız reiki ile O’nun ikincil fayda sağladığı konuyu ortadan kaldırmak üzere uygulama yapmaktayızdır. O, ondan faydalanmaktadır, neden şifalanmak istesin ki.Görünüşte elbette ağrısının geçmesini ister ancak bilinçaltı tam tersini istemektedir.

İşte bu ve benzeri durumlarda reiki uygulamaları düşündüğümüz anlamda bir sonuç vermiyor gibi görünebilir.Böyle bir konuda şifa ancak daha farklı ve derin bir çalışma gerektirir ki, o da kişinin o alanlarda şifa isteyip istememesine bağlıdır ve reikinin başka bir konusudur.

Reiki ve Hastalıkların Zihinsel Nedenleri’nin devamı 2. yazıda…

Burcu Barış Künar-2007

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..