Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

'Maca tableti' sosyetenin yeni gözdesi

'Maca tableti' sosyetenin yeni gözdesi
 

Sosyetemiz son günlerde yeni bir ilaç (aslında bitki) keşfetti. MACA, yani lepidium meyeni, kızıl turp benzeri köklü bir bitki. Peru'da denizden en az 2000-3000 metre yükseklikte yetişiyor.

Maca tableti, bu bitkinin kökünden elde ediliyor, maca kökü kurutularak saklanıyor ve 7 yıl tazeliğini koruyor.

Stres ve yorgunluk gidermede, bağışıklık sistemini güçlendirmede, mineral ve vitamin deposu, doğal dopping ve afrodizyak olarak çok etkili mucizevi bir bitki, maca.

Perulular macayı besin olarak da kullanıyormuş.

Maca kökü; protein, fiber, karbonhidrat, demir, magnezyum, kalsiyum ve selenyum açısından zengin, ayrıca içerisinde oleik asit, steroller, linolenik asit ve polisakkarit mevcut.

Maca ekstresi verilen kemirgenlerde dayanıklılık ve enerji artışı görülmüş. Yaşlanmayla oluşan hormonal değişiklikleri, içerisinde hormon olmamasına rağmen, engelliyormuş. Doğal olarak orta yaş üstü bu tableti tercih ediyor... (bizim yüce sosyetenin enerjisini nereden aldığı anlaşıldı:)))

Maca, aslında İnkalar zamanından beri biliniyormuş, savaşçılar, savaş öncesi maca yermiş ve daha kuvvetli olurlarmış. Daha sonraları savaşçıların cinsel arzularının artmasını engellemek için maca yemeleri yasaklanmış :)

Meraklısına duyurayım, dedim.
Bol enerjili günler...

Mehtap Dalayman

 
Toplam blog
: 68
: 4043
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

İ.Ü.Alman filolojisi mezunuyum. İlle de sanatsal faaliyet diyorum...