Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '07

 
Kategori
Yetenekler
 

Resim falı bakılır hanımmm

Resim falı bakılır hanımmm
 

Resim; benim elime kağıt kalem alsam çizeceğim resmime benziyor ama çiçekler meyve yüklü ağaçlar, bahçe etrafını çeviren bahçe duvarı yok nedense hep bahçenin etrafını duvarla çeviririm...

Yaklaşık 500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Muş Lisesi’nde kapı, pencere, sıra ve masalara yazı yazmak, şekiller çizilmesini önlemek isteyen okul yönetimi, okul bahçesindeki duvarın bir bölümünü ’Özgürlük Duvarı’ olarak ilan etti, diye bir haber okumuştum.

Hoş bir uygulama ne dersiniz evlerimize de böyle bir pano ya da duvar oluştursak mı? Dileyen dilediğini yazsın (tabi suyunu çıkarmadan ) hem hoş bir iletişim olur.

Hep öyle değil mi hep kendimizi nedense pek bir haklı buluruz, evin efendisi ilan ederiz kendimizi. Hoşgörüsüz hayatın çarkına kapılan bireyler olduk ama yinede bunun farkına vardı isek, bu iyiye işaret ve bunu sesli bir şekilde düşünüyorsak.

Dün bir arkadaşım şekeri döken oğluna hafif kızar tarzda davrandığı için pişmanlık duyduğunu söylüyordu. Çocuklarımız özgürce yazar çizer belli mi geleceğin ressamlarını burada çizdiklerinden keşfeden birileri çıkar elbet.

Varsın dökülsün değil mi? hepimiz yaptık bunu sonrada pişman olduk ve çocukluğumdan beri şöyle duvarı taşı pek bir çizmek isterim

Bir gün dellenip çizeceğim vallahi. Sanırım öncelikle papatyalar çizerim dumanı tüten bir ev ağaçlar evin etrafı çitlerle çevrilmiştir dağlar çizerim mutlaka dağın bir yerinden bir ırmak geçiyordur içinde yüzen balıkları görürüz. Her nasılsa balıklar hep görünür çimenler her yanı kaplamıştır aralarından tek tek laler papatyalar kaşlı gözlü bize gülümsemektedir.

Güneş ya doğmaktadır ya da batmak da. Nedense gökyüzünde çizmek hiç aklıma gelmez ev tek katlıdır penceresinde çiçekler rengarenk açmaktadır yani mevsim hep bahar ve pencerelerin iki yana açılan panjurları hep açıktır bahçede çocuklar özgürce koşmaktadır kolları bacakları da pek bir çirkin çizmişimdir, hiç beceremem uzman olduğum dal portre çizme üzerinedir. Bahçe kapısının önünde toprak bir yol mutlak vardır ne bir taşıt geçmektedir ne de içine düşecekleri bir kuyu vardır tacizciler, tinerciler, kap kaççıların hiçbiri yoktur.

Ağaçlar meyve yüklüdür, elmalar sulu sulu amanın amanın resmi çizdim bile sahi; hadi bana bir resim çiz dense, ne çizerdiniz bellimi olur resim falı bakarım .))) falcı geldi hanımmmm . çiz resmi gör halini.

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..