Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Anılar
 

Moda dedikleri

Moda dedikleri
 

Bana nedense bu yeni moda kıyafetler kral cıscıbıl söylemini anımsattı. Hani bir zamanlar giyime kuşama çok düşkün bir kral varmış, hep farklı şeyler giymek istermiş, onun bu zaafını bilen bazı sahte terziler “biz size dünyanın en harika kıyafetlerini dikeceğiz” diyerek hayali giysiler üretip giydirmişler, kralın dalkavukları ,soytarıları sözde giydirilen krala çıplak olmasına rağmen, beklide benim bile gözlerimin görmediği bir giysi türüdür aman bana kör mü bu adam” denmesin diye kralı anadan üryanken sanki kral ipekler,satenler,dantelalarla süslü giysiler giymişçesine herkes olmayan giysilerin ne kadar şık ve muhteşem olduğunu söylerken; kralın geçişini izleyen bir afacan ne demişti? “a a a a kral cıscıbıl... o zaman anlaşılmıştı her şey şimdilerde de moda terzi hatalarını moda diye lanse etmekten başka bir şey değil salkım saçak etekler ne sürfile ne makina dikişi uyumlu uyumsuz parçalar yırtık pırtık giysiler.

Annem terzi idi bilirim sürfileyi teğeli güzel dikişi. Ey anacım birde benim dikişimi beğenmezdin, gelde gör moda diye sunduklarını eline geçse hepsini çatır çatır söker önlerine koyardın. En kızdığım özelliğin idi, özene bezene dikersin yada örersin ufacık bir hata yap anında ya senin gözünün yaşına bakmadan söker, içinin yağlarını eritirdi.

Hiç unutmam oğluma bir pantalon alalım dedim büyük bir mağazanın markalı reyonundan, bacak kısımlarında hani inşaat için harç karılmıştır sende harçlı ellerinin baldırlarına sürersin iğrenç bir kalınlık yapar işte öyle bir şeydi anlayın işte.

Birde üstündeki fiyatı gör dudağın anında patır patır patlasın adı, moda.

Git yat yuvarlan, önce harca, sonra çamura, olmadı klorağa yat yuvarlan al sana moda ya da sür, sürüştür çimen lekesi, kahve lekesi hımmm sanırım bu başka bir reklamda idi.

Adı moda adı marka pehhh tüküreyim ben böyle modaya, tükürmekte oda moda idi bir ara. Bu sözü kullanan belediye başkanın en son önerisi banyo yaptığımız suyu leğende biriktirip tuvaletler için kullanılmasını istemişti.

Şimdi gençlerimizde de pek hoşuma gidemeyen bir düşük bel modası var....darılmayın lütfen ama küçükken annelerimiz lastiği gevşediği için hafif aşağı düşen pijemalarımızı göbeğimize kadar çekerlerdi, içimden benimde bu duygu geçmiyor değil inanın...

Benim zamanımda da giydiklerimizi görünce aaa diyorum nasıl giydik biz bunları; boru paça pantalonlar, cart sarı ve yeşil giysiler, apartman topuklar, köpek kulağı yakalar saçlar kabartılmış hatta tiftilmiş :)daha neler neler.
Nasılda kırım kırım kırıtırdık o giysilerle., Allahdan herkes bu modayı takip ediyordu da yoktu birbirimizden bir farkımız....) ilerliyen zamanlardaki moda kimbilir nasıl olacak ve bugunün o çok sevdiğimiz giysilerini nasıl tuhaf bulacağız kimbilir....

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..